3. Uluslararası Arapça Yarışmaları finali Bursa'da yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Belediyesi önderliğinde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, BİHMED, Ensar Vakfı, Önder İmam Hatipliler Derneği ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenecek 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları finali yarın yapılacak.

Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ile 3. Uluslarası Arapça Yarışmaları ile ilgili bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Türkiye, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Karadağ, Hırvatistan, Bulgaristan ve Sırbistan'dan gelen öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Keskin, 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları'na katılan 8 Balkan ülkesinin 500 imam hatip lisesinden 10 bini aşkın öğrencinin katıldığı elemelerde dereceye giren 80 öğrencinin final müsabakası için Bursa'ya geldiğini belirtti. Başkan Keskin, ?Yarışmanın amacı İslam medeniyetinin diline dikkat çekmek. 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları ile Arapçayı daha etkin kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, sosyal, kültürel ve iktisadi ilişkileri geliştirebilecek gençlerin yetiştirilmesine bu tür organizasyonlarla öncülük etmeye çalışıyoruz. Yarışmaya katılacak çocuklarımız Arapça hitabet, şiir okuma ve musiki kategorilerinde Arapçaya olan kabiliyetlerini sergileyecekler.? dedi.

Proje ortağı olan Bihmed Başkanı Halil Eldemir de Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e, yarışmaya verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Arapçanın birçok ülkede kullanılan yaygın bir dil olduğuna vurgu yapan Eldemir, 8 Balkan ülkesinden bu yarışma için Bursa'ya gelen 80 İmam hatip öğrencisine de başarılar diledi.

8 BALKAN ÜLKESİNİN ÇOCUĞU ARAPÇA İÇİN YARIŞACAK

Türkiye, Karadağ, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Bulgaristan ve Sırbistan'dan olmak üzere 8 Balkan ülkesindeki 500 imam hatip lisesinden 10 bini aşkın öğrencinin elemelerine katıldığı 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nda dereceye giren 80 öğrenci yarın saat 10b00'da Merinos Atatürk Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda düzenlenecek yarışmada, final heyecanı yaşayacak. Öğrenciler, 'Şiir okuma, hitabet ve musiki' dallarında yarışacak.

Final müsabakasında, dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini, 20 Mayıs 2012 Pazar İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katılacağı törenle alacak. Birinciler umre ziyareti ile ödüllendirilirken, ikincilere iPad ve üçüncülere iPhone hediyeleri takdim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber