'Okullar hayat olsun' projesine Karabük'te start verildi

Karabük'te Vali İzzettin Küçük'ün katılımıyla 'Okullar hayat Bulsun' projesinin protokolü imzalanarak hayata geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "Hayat Boyu Öğrenme Merkezi" ve eğlenme-dinlenme aktivitelerine imkan veren "Yaşayan Güvenli Alanlar" haline dönüştürülmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Belediyeler Birliği işbirliği ile 2011 yılında "Okullar Hayat Olsun" projesinin protokolünü imzalayarak faaliyete geçirmişti.

Karabük merkezde de pilot okul olarak seçilen Esentepe Şehit Şendoğan Topçu İlköğretim Okulunda Vali İzzettin Küçük'ün himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğünce imzalan üçlü protokolle projeye start verildi.

Şehit Şendoğan Topçu İlköğretim Okulunda düzenlenen protokol imza törenine Vali İzzettin Küçük, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, bazı okulların müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar proje hakkında katılımcılara bilgiler vererek "İmzalan protokol ile okul bahçeleri, fiziki imkanlara uygun projelere göre yeniden düzenlenecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarım yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçeleri oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda ilimizde faaliyet gösteren Merkez Şehit Şendoğan Topçu İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet İlköğretim Okulunun Karabük Belediyesi ve Karabük Orman İşletmesi işbirliğinde Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında bahçe ve oyun alanlarının düzenlenmesi ve ağaçlandırılması faaliyetleri gerçekleştirilecektir" dedi.

Vali İzzettin Küçük ise projeyi çok önemsediğini ve kendilerinin de her türlü desteği vereceğini ifade ederek, "Karabük'te bu yıl eğitim ve öğretimde artan bir grafik yaşadık. YGS'de Türkiye üçüncüsü olduk. Çocuklarımızla ve anne-babalarıyla gurur duyuyoruz. Amacımız ve hedefimiz önümüzdeki yıl çıtayı daha da yükselterek birinci olmaktır. Tabi bu başarıyı yakalamak için öğrencilerimizin yoğun çalışmalarının yanında, anne ve babalarının okulla olan münasebetlerini güçlendirmemiz gerekir. Karabük'te anne ve babalar çocuklarının eğitimine çok büyük önem veriyor. Bu proje ile velilerin okulla olan ilgilerini daha da güçlendireceğiz. Okullarımı ve bahçelerini velilerimize, mahalleliye açacağız. Burası sizin ikinci adresiniz olacak. Okul bahçeleri sizlerin buluşma noktanız olacak. Bu projede taşın altına ilk elini sokan Belediye Bakanımızdır. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Orman Müdürlüğümüzün de proje kapsamında değerli katkıları olacak. Bu pilot bölge olarak Karabük'te ilk okul olacaktır. Bundan sonra diğer okullara geçeceğiz. Sayın Belediye Başkanım Karabük'te okul sayısı çok fazla. Sizin de Cumhuriyet İlköğretim Okulundan mezun olduğunuzu biliyorum. İkinci okul olarak orada bulunmanızı istiyorum. Bende Vali olarak başka okullara Özel İdare olarak gireceğim. Hayırlı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında pilot okul seçilen Şehit Şendoğan Topçu ilköğretim okulunda yapılacak düzenleme için Vali İzzettin Küçük, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy bir protokol imzaladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber