Minibüs yolda oluşan çukura düştü

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir minibüs yolda oluşan çukura düştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Defne Sokak'ta park ettiği minibüsü çalıştıran sürücü, aracı yolda oluşan çukura düşünce çekici çağırdı. Olay yerine gelen çekici minibüsü düştüğü çukurdan çıkartırken, mahalle esnafı da Ödemiş Belediyesi'ni aradı. Akşam saatlerinde mahalleye gelen belediye ekipleri, oluşan çukuru toprak dökerek kapattı.

Yolda oluşan çökmeyle tedirgin olduklarını belirten mahalle esnaflarından Talip Örnek, "Mahallede, bu mıntıkada bazı boşlukların oluşumu ve Ödemiş Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bir takım çalışmalar sonucunda belediye ekipleri tarafından mevcut kilit taşı çalışmasının altına toprak takviyeleri yapılmaktadır. Ama bu konu deprem ve bir takım gelecek tehlikeler konusunda araştırılması gereken önemli bir konudur. Yetkililerin bu konuya bir an önce eğilmesi gerekmektedir" dedi.

Esnaf Adnan Cun da, yaşanan bu olayın hassas ve bir an önce araştırılması gerektiğini ifade ederek, "Aracın düştüğü yerin altında büyük bir boşluk oluştu. Toprak kaymasının büyüklüğü farklı bir konuma gelebilir diye ilk önce çekicinin gelmesi ve çekicinin de sağlıklı bir ortamda aracı çıkarması konusunda yardım istendi. Çünkü alt yapı çalışmalarında toprağın daha da çökerek boşluk oluşturması ve toprağın aşağıya kaymasının iyi bir işaret olduğunu zannetmiyoruz. Özellikle bu bölgede buna benzer toprak çökmesi ve üzerinde boşluk olması ile ilgili belediye işçilerince toprak takviyesi yerine deprem ve çeşitli etken gibi olaylara karşı tedbir alınması gereken bir konu olduğunu düşüyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Teğmen Kalmaz ise, "Son günlerde bu gibi bazı kilit taşlarının alt bölümünde oluşan boşluklar ve ayrıca bazı binaların aralarında oluşan boşlukların yavaş yavaş büyümesi son derece tehlikeli bir durumdur. Çünkü bazı binaların kendi aralarında boşluğun santim santim büyümesi, alt yapıda bir takım boşluğun oluşması tedirginlik verici ve bir an önce araştırılması gereken bir konudur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber