Bakan Yıldırım, PTT'nin sanal mağazasını açtı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT'nin gelişen teknolojiyle birlikte kendisini yenileyerek ayakta kaldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım, 2003 yılında geliri giderini karşılayamayan PTT'nin, şimdi yıllık 400 milyon kâr eden bir kuruluş haline geldiğini anlattı. Posta, banka ve lojistik hizmetlerine, e-ticareti de eklediklerini kaydetti. Bakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin ilk üç boyutlu alışveriş merkezi (ePttAVM)'nin açılışını yaptı. Sanal alışverişin açılışı da sanal yapıldı. Ekrana yansıtılan görüntüde Bakan Yıldırım, davetlilerle sanal ortamda kurdele kesti. Daha sonra sanal mağazaya girerek ilk alışverişi yaptı. Bin 732 TL'lik bir bilgisayarı beğenen Yıldırım, "Kiminle pazarlık yapacağız?" diye sordu. "Pazarlık yok." cevabını alınca, "Olmaz." karşılığın verdi. Aldığı bilgisayarın 4 ile 7 gün arasında adresine teslim edileceğini öğrenen Yıldırım, yine "Olmaz." diyerek pazarlıkla Türkiye'nin her yerine üç günde teslimat sözü aldı.

Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada PTT'nin üç ana faaliyet alanına bir yenisini daha eklediklerini kaydetti. Yıldırım, ?Ticaret tarafını bugün başlattık. PTT'nin bu hizmeti, bilişimde gelinen son noktayı gösteriyor. Kısa sürede 51 şirketin sisteme dahil olması mutluluk vericidir. PTT ile birlikte çalışanlar, bedava internet sitesine sahip olacak.? dedi. PTT'nin posta, banka ve lojistik sektörlerinde kendisini yenilediğini kaydeden Yıldırım, ?PTT Bank, aslında bir banka değil. Bankaların yaptığı her işi yapıyor. Tek yapmadığı, paranızı alıp nemalandırmıyor. Onun dışındaki parasal her işi yapıyor. Bu tarafıyla Türkiye'nin en büyük finansal kuruluşu. Yıllık dönen para, 140 milyar lira. Türkiye'nin bütçesinin yarısına yakın bir kısmı.? diye konuştu.

PTT'nin 2003 yılı hizmetleriyle bugünü karşılaştıran Yılıdırım, şöyle dedi: ?2003 yılında aylık 2,7 milyon olan işlem adedi, şu anda 24 milyonu buldu. Ne değişti? İşyerleri aynı, çalışanlar aynı. Asıl olan, zihniyet değişimidir. Bu değiştiği için 10 kattan fazla işlem adedine ulaşmıştır. Sıfırdan 400 trilyon kâra geldi. Bu kârı yaparken bütün işyerlerini yeniledi. Yaptığı yatırım da 15 kat arttı.?

'TÜRKİYE'DE BİLİŞİM SEKTÖRÜ GELİŞTİ'

Türkiye'de bilişim sektörünün hızla geliştiğini belirten Bakan Yıldırım, ?Alttan almaya niyetim yok, tevazuya da niyetim yok. Geldiğimde Afrika seviyesindeydik, bugün 3. nesil haberleşme sayısı, 2. neslin önüne geçti. 45 milyon vatandaşımız internet kullanıyor.? açıklamasında bulundu. Yıldırım, telekomünikasyon sektöründe 2005 yılında tekeli kaldırdıklarını hatırlattı. ?Devletin, ya ben yaparım ya kimse yapmaz anlayışı yanlıştır.? diyen Yıldırım, hizmette devlet ile vatandaş ayrımı olamayacağını, hizmeti en iyi kim yapıyorsa onun vermesi gerektiğini dile getirdi.

SANAL TİCARET GELİŞİYOR

Sanal ticaretin dünyada hızla geliştiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'de kredi kartıyla yapılan 260 milyar liralık ticaretin 23 milyar liralık kısmının sanal olduğunu vurguladı. Yıldırım, ePttAVM'de ticaretin sanal, teslimatın gerçek olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: ?Bir sanal dünya var, bir de yalan dünya. Ticaret sanal, teslimat gerçek. Sanal dünya, yalan dünya gibi değil; iş de var, alışveriş de hizmet de.?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, başlattıkları projenin seçimden önce vaadettikleri "35 İzmir 35 Proje"den biri olduğunu söyledi. O projelerin 12.'sini başlattıklarını ifade eden Yıldırım, ?İzmir'de bu kadar istemezükçünün olduğunu biliyorduk ama bu kadarını da beklemiyordum. İzmirlilerin bunlara gereken cevabı vereceğini biliyorum. Bir yazar, İzmir'in İstanbul'dan sonra ikinci şehir olmak istemediğini söylüyor. İzmir'in marka şehir olmasının kime ne zararı var?? diye konuştu.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Osman Tural ise kurum olarak ulaştırmada bir atılım içine girdiklerini söyledi. PTT'nin geldiği noktayı herkesin takdir ettiğini belirten Tural, ?Hizmet sunma anlayışını değiştirdik. Bir yandan mevcut hizmetlerimizi müşteri memnuniyetiyle değiştirdik, bir yanda da yeni hizmetleri devreye aldık. Hangi hizmetin ne zaman ve nasıl yapılacağına, patron olan müşteri karar versin dedik. EpttAVM, stratejik projelerimizden biri. Bu, Türkiye'nin ilk üç boyutlu alışveriş sitesi olacak. Burada devletin güven duyulan yanıyla özel sektörün hızlı iş yapabilme kabiliyetini ortaya koyduk.? diye konuştu.

Toplantıda ayrıca 2. Lig'e yükselen PTT Erkek Voleybol Takımı'na cumhuriyet altını verildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber