Hayata destek Simav'da 7 bin kişiye ulaştı

Merkezi İstanbul'da bulunan Hayata Destek Derneği, son üç yılda dört önemli deprem yaşayan Kütahya Simav'da vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla belediye ile işbirliği yaparak tam 240 gündür dur durak bilmeden uygulamalı eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin Simav Sorumlusu Berna Köroğlu, Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması" ROYA" eğitimleri kapsamında Ekim 2011'den bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalar ile bu güne kadar 6 bin 900 kişiye deprem anında bina içindeki insanlara zarar veren eşyaların sabitlenmesi konusunda eğitim verdiklerini bildirdi

Haziran-2012'de sona erecek çalışmalar kapsamında ilçe halkından seçtikleri 29 gönüllü ile 8 bin kişiye eğitim vermeyi hedeflediklerini dile getiren Köroğlu, "Gönüllü arkadaşlarımızla birlikte gece demiyoruz, gündüz demiyoruz. Kahvehane, ev, restoran nerede olursa olsun topladığımız vatandaşlara deprem öncesi, deprem sırası ve depremden sonra neler yapılması gerektiği konusunda uygulamalı bilgiler veriyor, özellikle binalarda devrilerek ölümlere, yaralanmalara neden olabilecek, dolap, vitrin, televizyon, buzdolabı, gardırop gibi eşyaların sağlam zeminlere sabitlenmelerini gösteriyoruz" dedi.

ROYA projesi kapsamında hedefledikleri 8 bin kişiye mutlaka ulaşacakları ifade eden Köroğlu, "Çalışmalarımızda Simav Belediyesinden ve vatandaşlarımızdan çok büyük katkı ve destekler alıyoruz. Ayrıca gönüllü arkadaşlarımızda canla başla çalışıyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber