Rektör Uçar: Üniversiteler bilim yuvasıdır

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversitelerin bilim yuvası ve bilginin üretildiği yer olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bozok Bilim Çalıştayı, üniversitenin Merkez Kütüphanesi toplantı salonundaki açılış töreni ile başladı. Çalıştaya Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Hasan Yumak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Okuducu, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ünal Koçak, Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu ve öğretim elamanları katıldı.

Bozok Bilim Çalıştayı Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Böyükata, Türkiye'de bilimsel çalışmalara yönelik birçok toplantı yapıldığını söyledi.

Büyükata, "Bilimsel çalışmalar üniversitelerin olmazsa olmazlarındandır. Dolayısıyla her araştırmacının kendi alanı ile ilgili çeşitli sempozyum, konferans düzenlemesi doğal olarak beklenen bir iştir. Bozok Bilim Çalıştayı üniversitemizin bilimsel bilginin yaygınlaştırılması boyutu ile ilgili misyonunu yerine getirmektedir. Bozok Bilim Çalıştayı 3 yıl önce başladı. İlk çalıştayımızda bor ile ilgili çalışmalar yer almıştı. İkinci çalıştayımızda kimyasal fizikle hesaplama konuları paylaşıldı. Yeni araştırma ve fikirlerinin çıkması açısından bu tip toplantılar son derece önemlidir." dedi.

Bu tür toplantıların üniversite ve Yozgat'ın tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade eden Böyükata, "Ümit ediyoruz ki üniversitemize marka ve değer katacak toplantı olarak devam edebilsin. Bu yıl çekirdek fiziğinden moleküler sistemlere kadar nano boyuttaki atom ve molekül sistemlerinin hesaplamaları ile ilgili seminerler olacak. Türkiye'nin birçok üniversitesinden gelen bilim adamları ile bugün başlayan bilim çalıştayı 19 Mayısta sona erecek." diye konuştu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da üniversitede bir yandan sosyal kültürel ve sportif faaliyetler yapılırken, bir yandan da bilimsel bilginin yaygınlaştırılması anlamında çok sayıda etkinlik yapılmaya başlandığını belirtti.

Rektör Uçar, "Üniversitemizin kurulduğu tarih olan 2006 yılından sonra ve özellikle son birkaç yıl içersinde gerçek bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi söyleyebiliriz. İşin doğrusu bu üniversite bu kampus 20 yıllık bir kampustur. 18?20 yıllık fakültelerimiz var. Ancak geçmiş yılların verdiği özelliklerden dolayı daha çok eğitim öğretim ağırlıklı, zor şartlarda ve özveri ile gerçekten bir takım zorlukları aşarak bugünlere getirdiler. Ama tabi üniversite olduktan sonra sadece eğitim öğretim oluyor. Üniversiteler aynı zamanda bilim yuvalarıdır. Bilginin üretildiği yerlerdir. Evrensel anlamda bilim yapılan yerler olduğu için bu manada da çok sayıda proje, yayın, çalıştay, sempozyum düzenleniyor. Bunlar artarak devam edecek." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Uçar, çalıştay anısına Prof. Dr. Turgut Baştuğ'a teşekkür plaketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber