Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS) sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2005 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler, Sağlık Meslek Liseleri ve Yabancı Dil Ağırlıklı liselere girmek isteyen öğrenciler ve Devlet Yatılılık ve Bursluluk'tan yararlanmak isteyen öğrencilerle, Polis Koleji'ne girmek isteyenlerin katıldığı OKS, saat 12.00'da sona erdi. Okul bahçesinde öğrencilerin ailelerinin güneş altında endişeli bekleyişleri sürerken, aday öğrenciler de sınıflarda ter döktü. Bir öğrenci velisinin çocuğunu beklerken, gazete kağıdından yaptığı şapkası da dikkat çekti. Bir veli de sınav sistemini eleştirerek, çocuklarının at yarışı gibi koşturulduğunu ve geleceklerinin de boş olduğunu söyledi. Çocukları kadar kendilerinin de heyecanlı olduğunu söyleyen veliler, sınavın bitmesiyle birlikte çocuklarıyla kucaklaştı.

Sınavdan çıkan öğrencilerin bir çoğu iyi geçtiğini belirtirken, genel kanı matematik ve geometri sorularının zor olduğu yönünde oldu. Sınavdan çıkan bir kız öğrenci de, babasına sarılarak gözyaşı döktü. Zamanın yetmediğini ve matematik sorularını yetiştiremediğini söyleyen öğrencinin babası ise kızını, "Canın sağolsun" diyerek teselli etti.

Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleriyle yurtdışındaki 8 merkezde, toplam 2 bin 14 okulda, 40 bin 3 salonda gerçekleştirilen sınava, toplam 795 bin 292 aday katıldı. Adaylara sınavda, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilimler alanlarında, her birinden 25'er olmak üzere toplam 100 soru yöneltildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber