Malatya'da 'Çocuk Evi' açıldı

Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER) tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen ?Okuyalım Okutalım' projesi için oluşturulan 'Çocuk Evi' törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk evinin açılış törenine katılan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kentte birkaç yıldır uygulanan SODES çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının aktif rol oynadığını belirtti. Özellikle toplumun dezavantajlı kesimlerinin yararlanması amacıyla SODES gibi programlarla projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Bulut, "SODES çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının Malatya ve bölgenin sorunlarına el atıyor olması çok anlamlı." dedi.

MEDER Başkanı Uğur Akarsu da ?Okuyalım Okutalım' isimli proje ile ilköğretim çağındaki çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı ve ders çalışmalarına katkı sağlamayı planladıklarını söyledi. Çocuk evinin hafta içi 150, hafta sonu ise 250 öğrenciye hizmet verdiğini anlatan Akarsu, şöyle devam etti: ?Malatya Okuyor kampanyasını desteklemek, ders çalışma ve kitap okuma imkanı olmayan kitlelere uygun bir ortam oluşturmak için ilimizin Kiltepe Mahallesi'nde bir okuma salonu açtık. Hedefimiz ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, ders çalışmalarına katkı sağlamak, kendileriyle barışık çevresine saygılı kültürlü bir birey haline getirmek. Günlük ortalama 150 öğrenciye hizmet verilmektedir, bu sayı hafta sonları 250 öğrenciye kadar çıkmaktadır. Bu yoğun ilgi bizleri memnun ediyor.?

Çocuk evinde hafta sonu farklı aktiviteler düzenleyerek çocukları eğlendirmeye çalışacaklarını anlatan Akarsu, ?Hafta sonları düzenleyeceğimiz satranç kursları, yazın yapacağımız masa tenisi gibi sportif faaliyetlerle mahalle halkına ve öğrencilerimize hizmet vermeyi hedefliyoruz.? dedi.

Konuşmaların ardından çocuk evinin açılışı gerçekleştirildi. Törene Malatya Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe de katıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri merkezi gezerek çocuklarla sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber