Japon konuklar, Türk misafirperverliğine hayran kaldı

Van depreminde yaşamını yitiren Dr. Atsushi Miyazaki'nin ailesi ile yaralı kurtulan Kunnai Miyuki, Ankaralı İşadamı Cumhur Gözüm'ün evinde, ağırlandı. Japonlar Türk misafirperverliğine hayran kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından 23 Mayıs'ta düzenlenecek olan 'Sallanacak Vakit Yok' adlı deprem programına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Japon konuklar, Ankara'da ağırlandı. Japon konuklar, HÜRSİAD üyesi işadamı Cumhur Gözüm'ün, Çayyolu'ndaki evinde onurlarına verilen yemeğe katıldı. Van'daki ikinci depremde hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki ve kardeşleri ile aynı artçı deprem sırasında Bayram Oteli'nin enkazından yaralı çıkarılan Dr. Kunnai Miyuki'ye, HÜRSİAD Başkanı Yusuf Sarıcı ile yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

HÜRSİAD Başkanı Yusuf Sarıcı ile ev sahibi Cumhur Gözüm ve eşi, Japon konuklarla yakından ilgilenirken, yemekte misafirlere Türk mutfağının en seçkin lezzetleri ikram edildi. Yemeğin ardından işadamı Cumhur Gözüm ve eşi Asya Gözüm, konuklarına Türk motifleriyle süslenmiş kahve takımı, el işi havlu ve tespih hediye etti. Hediyeler karşısında çok şaşıran, mutluluk ve heyecan yaşayan Japon konuklar, Türk misafirperverliğine hayran kaldı.

HÜRSİAD Başkanı Yusuf Sarıcı, Van depreminin derin izler bırakan bir afet olduğunu söyleyerek, "Depremin ardından yapılabilecekler çok sınırlı. Ancak deprem olmadan önce yapılabilecek çok şey var. HÜRSİAD bu konuda farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyon gerçekleştiriyor. Davetimizi geri çevirmeyerek bizlerle birlikte olan Japon dostlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Dr. Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki de gördükleri yakın ilgi karşısında çok duygulandıklarını söyledi. Keiko Miyazaki, "Sizlere çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan, Ankara'nın çok değerli şahsiyetleriyle sıcak bir aile ortamında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle evsahibi aileye çok teşekkür ediyoruz. Çok sıcak ve iyi bir aile evinde olmak bizleri sevindirdi. Bizlere burada ev yemeği yeme fırsatı sundukları için de şükranlarımı sunuyorum. Aslında hepimiz birbirimize benziyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber