Van'da okul inşaatları Eylül ayına yetişecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da meydana gelen depremlerden sonra hayırsever işadamları ve kurumlar tarafından yaptırılan okul inşaatları hızla yükseliyor. İnşaatları gezen Vali Münir Karaloğlu, yüklenici firmalardan 15 Eylül'de okul açılışına yetiştirme sözü aldı.

Türk halkı, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için seferber olmuştu. Hayırsever işadamları bu sefer de depremde yıkılan eğitim kurumlarını yeniden inşa etmek için kolları sıvadı. Van Valiliği ile imzalanan protokol çerçevesinde eğitim kurumlarını yapacak firmaların inşaatları hızla yükseliyor.

Vali Münir Karaloğlu hayırsever işadamlarına moral vermek ve çalışmaları yerinde görmek amacıyla okul inşaatlarında incelemelerde bulundu. Karaloğlu, beraberindeki Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'la birlikte depremde yıkılan İrfanbaştuğ İlköğretim Okulu'nun yerine İstinye Park tarafından yaptırılan 32 derslikli okul ve kapalı spor salonu, Zorlu Holding tarafından yaptırılan Zorlu Kız Meslek Lisesi ve Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan Şişli Merkez Öğretmenevi inşaatlarını gezdi. Yüklenici firma yetkilileriyle görüşen Karaloğlu, okulların 15 Eylül'e yetiştirilmesi için 'söz' aldı. Okul yöneticilerine inşaatlarda günlerini geçirmelerini isteyen Vali Karaloğlu, işçilerle de ayaküstü sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber