Birecik'te varis hastalığına lazerle tedavi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, gözyaşı kesesi ameliyatından sonra varis hastalığının da ilk kez lazerle tedavisi yapılmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu da sadece özel hastanelerde yapılan bu tedavi yöntemi Birecik Devlet Hastanesi'nde yapılması varisli hastaları sevindirdi.

Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murtaza Çit, ?Birecik'te varis hastalığının lazerle tedavi yöntemi hastanemiz adına memnuniyet verici, hastalar adına büyük bir imkandır. Hastane doktorlarımızdan Dr. A. Rengin Türkgüler ve Dr. Rüveyda Ölmez'e teşekkür ediyorum." dedi.

Radyoloji Uzmanı Dr. A. Rengin Türkgüler, varis hastalığı hakkında şu bilgileri verdi: ?Bacaklarda yüzeysel ve derin toplardamar sistemi bulunur. Kan, bu damarlarda aşağıdan yukarıya doğru, damar esnekliği ve kas yardımıyla iletilir. Yüzeysel toplardamarlar kasıktan ayak bileği seviyesine kadar her iki bacak iç kısmında ve dizden ayak bileği seviyesine kadar her iki bacak arka kesiminde bulunur. Varis, yüzeysel toplardamar sisteminin genişlemesi ve bu damarların görev yapamaması nedeniyle oluşur. Genellikle dışarıdan görülebilen büküntülü damarlar şeklindedir, bazı insanlarda ise genişleme olduğu halde yüzeyde görülmez. Bazı hastalarda ise cilt üzerinde ince kırmızı damarlar (telenjiektazi) veya hafif mavimsi damarlar (retiküler) görülür."

Türkgüler, lazerle tedavi hakkında da şunları söyledi: ?Kasıktan femoral blok yapılır, hasta sadece dokunma hissi duyar, ağrı kesilir. Ayak bileği ve/veya diz altı seviyesinden ince bir iğne ile varisli ana toplardamara girilir, içine lazer yerleştirilir. Damar etrafına tümesan anestezi denilen ağrı kesici sıvı verilir. Ardından lazerle damar duvarı yakılarak damardan çıkılır. Ameliyat izi yoktur, işlem yaklaşık 1 ile 3 saat arasında biter, hasta aynı gün evine yürüyerek gidebilir."

Dr. Rüveyda Ölmez ise bu tedavinin Güneydoğu bölgesinde sadece Birecik Devlet Hastanesi'nde ve ücretsiz yapılmasının hastalar için çok büyük bir imkan olduğunu vurguladı. Ölmez, hastanın herhangi bir sağlık güvencesi olmasının yeterli olacağını kaydetti.

Lazerle tedavi olan hasta Ayni Polat, ?Artık yürüyemeyecek durumdaydım. Doktorlarımızın lazerle tedavisi sayesinde sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum. Doktorlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber