Gıda güvenliği yönetimi çalıştayda masaya yatırılıyor

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) ve İzmir Veteriner Hekimler Odası, 25 Mayıs 2012'de hayvan kaynaklı gıdaların üretimi ve güvenliği yönetimini bir çalıştayda masaya yatırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Tek Sağlık: Hayvansal Kaynaklı Gıdaların Üretimi ve Güvenliği Yönetimi Çalıştayı? ile ilgili olarak ESAFED merkez binasında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında Çalıştay Düzenleme Komitesi adına konuşan Prof. Dr. Osman Yılmaz, önümüzdeki cuma günü İzmir Ege Sağlık Oteli'nde düzenlenecek çalıştayın, hep birlikte bilim şöleni halinde geçeceğine inandığını belirtti. Nüfus artışının bütün ülkelerde dengeli bir şekilde olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Osman Yılmaz, gelişmiş ve halkını eğiten ülkelerde daha dengeli olurken gelişmeyen ülkelerde eğitim yetersizliği, bilgi ve bilinçsizlik yüzünden çok dramatik olduğunu kaydetti. Bu durumu bazı gelişmiş ülkelerin, gelişmeyen ülkeleri istismar ederek çıkarları uğruna kullandığını anlatan Prof. Dr. Yılmaz, ?Her türlü hileli oyunlarla bu ülkelerin insanlarını ve tüm zenginliklerini sömürmüş, onları savaşlara sürüklemiş ve fakir kalmalarına sebep olmuşlardır. ? diye konuştu.

Prof. Dr. Osman Yılmaz, Türkiye'de hayvan kaynaklı ürün yetersizliği olduğunu vurgulayarak, çalıştayda "Tek Sağlık" temasıyla meselelerin tartışılacağını belirtti. Yılmaz, ?Beslenme ve beslenme sorunları, hayvansal kaynaklı gıdaların üretimi ve güvenliği zincirinin en iyi şekilde yönetimi konularının, çok değerli hocalarımız tarafından farklı yönleri ortaya koyulup tartışılacak. Tabiî ki bir günlük çalıştay, tüm konuların yeteri kadar konuşulmasına, tartışılmasına fırsat vermeyebilir. Ümit ederim, bu alanda bundan sonra yapılacak çalıştaylar için bir başlangıç olur ve bundan sonra benzer çalıştaylar yapılır, daha spesifik konularda daha derinlemesine tartışılmasına imkan sağlar.? dedi.

Çalıştay ın sonunda sonuç bildirisi hazırlayarak, kararları ve tartışılan konuları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşmayı düşündüklerini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, çalıştayın düzenlenmesinde desteği olan öğretim üyelerine, İzmir Veteriner Hekimler Odası'na, ESAFED'e ve EGESADER'e teşekkür etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Veysel Baki Okhan da yaptığı açıklamada, hayvani gıda denetiminin kendilerinin uhdesinde olduğunu hatırlatarak, tıbbi numunelerde uygun olmayanların tespitinde ilgili kanuni tedbirlerin alındığını söyledi. Okhan, ?ESAFED'in ve İzmir Veteriner Hekimleri Odası'nın sivil toplum kuruluşu olarak toplumumuzu bilinçlendirmeye yönelik organizasyonun yararlı olacağını düşünüyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber