Dost İllerimiz Derneği'nden mini Türkçe olimpiyatı

Yurtdışından Türkiye'ye gelerek üniversite eğitimi alan yabancı öğrencilere yönelik hizmetlerle adından söz ettiren Dost İllerimiz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İzmir'deki üniversitelerden bu yıl mezun olan 45 ayrı ülke vatandaşı 95 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 06:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısıkköy'de bulunan bir restoranda düzenlenen gecede konuşan Dernek Başkanı Mahmut Bahçıvan, 1996 yılında kurulan derneğin o yıldan bu yana dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye üniversite eğitimi almak için gelen yabancı öğrencilere kucak açtığını belirterek, "Yabancı öğrencilerimize maddi manevi her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bu yıl İzmir'deki tüm üniversitelerde eğitimini tamamlayarak mezun olan 45 ayrı ülkeden 95 kız ve erkek öğrencimiz için biz de mezuniyet töreni düzenledik" dedi. Bahçıvan, şu an İzmir'de eğitim gören 650 kız, 550 erkek öğrenciye hizmet vermeye çalıştıklarını kaydederek, "Yüce Yaradan'ın biz insanlara bahşettiği bu güzel dünyanın değişik bölgelerinden, farklı kültür ve inançlara sahip bireyler olmamıza rağmen Türkiye'ye gelerek bizleri ve kültürümüzü tanımanızdan mutlu olduk. Bizler her zaman tüm dünya halklarını kardeş bildik, kardeş olduğumuza inandık. Sizlerden gideceğiniz her yere kardeşliği götürmenizi istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından İzmir'deki çeşitli üniversitelerden mezun olan yabancı öğrencilerin gösterileri sunuldu. İyi derecede Türkçe öğrenen öğrenciler, seslendirdikleri şarkılar ve okudukları şiirlerle geceye mini bir Türkçe Olimpiyatı havası kattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber