Cizre'de kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı Cizre'de kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılay Diyarbakır merkezinden Şırnak'ın Cizre ilçesine gelen ekip, hükümet konağı önünde kan bağışı kampanyası düzenledi. Cizreli vatandaşlar, Hükümet Konağı önünde başlatılan kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Türk Kızılayı Cizre Şube Başkanı Abdulaziz Sanrı, "Halkın kampanyaya yoğun ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Bizim ve halkın tek isteği Cizre'de de kan bağışı bankasının açılmasıdır." dedi.

Halkı her üç ayda bir kan vermeye davet eden Sanrı, kanın hayati önem taşıyan bir madde olduğunu vurguladı. Başkan Sanrı, "Diyarbakır Kızılay ekibi ile burada kan bağışı kampanyası başlattık. Genelde bahar aylarında kampanya başlatıyoruz. Kan vermek bir hayatı kurtarmaktır beklide. Burada bütün Cizreli hemşehrilerime sesleniyorum, gelip kan versinler. Kan vermek hem sevaptır hem de hayat kurtarmaktır.? diye konuştu.

Kan veren Mehmet Çıkal adında bir vatandaş, ?Her insanın fazla kanını vermesi lazımdır. Çünkü çok hastalıklara neden olabilir. Diğer insanlarımıza her konuda yardımcı olmamız lazım. Kan vermekle kendi vücudumuz da rahat bir nefes alıyor. Diğer taraftan kan vermek kutsaldır. Kan verirken sanki insanlığı kurtarmış oluyorsunuz. Onun için çok temiz bir iştir. Ondan dolayı herkes kan vermelidir.? görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber