CHP'liler, Nevşehir Valiliği'ni protesto etti

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Dağdibi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk koymak için Nevşehir Valiliği'nden dilekçe ile izin istediklerini ancak yeni yönetmelik gösterilerek izin alamadıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen CHP'liler, durumu protesto etti.

Dağdibi, kendilerine Valilik tarafından verilen cevapta ?05 Mayıs 2012 tarihinde yayımlanan genelgenin 6. Maddesi'nin 4. bendine göre ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde sadece Atatürk Anıtına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çelenginin konulabileceğinin? ifade edildiğini belirtti. Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen CHP Nevşehir İl Yönetim kurulu üyeleri ile partililer, töreni izlemek için gelenlere 250 Türk bayrağı dağıttı.

Törene ellerindeki Türk bayrakları ile katılan CHP'li yöneticiler ve partililer, tören bitiminden sonra Atatürk Anıtı önünde dev Atatürk posteri önünde basın açıklaması yaparak, CHP tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasına izin verilmemesini protesto etti.

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Dağdibi, Kurtuluş Savaşı'nı başlatarak tam bağımsız bir Türkiye kurmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'in ne yazık ki Samsun'a çıkışından 93 yıl sonra, bayramların Kurtuluş Savaşı ruhundan arındırıldığını ve anıtlarına çelenk dahi koydurulmayan bir sürecin yaşandığını söyledi. Dağdibi, "19 Mayıs'ı ve bayramlarımızı kutlamamızı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Türk ulusu Atatürk'e ve değerlerine bugüne kadar sahip çıkmıştır ve bundan sonra da sahip çıkacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber