Ereğli'de Zübeyde Hanım Büstü törenle açıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Türk Anneler Derneği ve Ereğli Belediyesi'nce yaptırılan Zübeyde Hanım Büstü törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ?Biz gençlerimizi statlarda halk oyunları oynarken, spor hareketleri yaparken halkımız ve çocuklarımızla beraber onların coşkusuna kapılıp 19 Mayıs'ı öyle kutlamayı arzu ediyoruz. Ama bizi bundan mahrum edenleri huzurlarınızda kınıyorum.? dedi.

Açılış öncesinde Ereğli Belediyesi önünde toplanan kalabalık, Başkan Halil Posbıyık, bazı belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ile sevil toplum kuruluşları ile sahil yolundan Atatürk Anıtı önünde oluşturulan Zübeyde Hanım Büstü'ne kadar yürüdü. Bu sırada polis, bazı kavşaklarda trafik akışını kesti. Çeşitli marşların çalındığı açılış töreninde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi.

Türk Anneler Derneği Ereğli Şube Başkanı Raife Kaynak, törende yaptığı konuşmada, her annenin dünyaya getirdiği çocukları için düşünebileceği tek şeyin onları sağlıklı şekilde büyütmek, vatanına ve halkına hayırlı işler yaptığını görmek olduğunu vurguladı. Kaynak, ?Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım bu arzusuna kavuşmuş en mutlu annedir. Anıtın burada olmasını sağlayan Sayın Posbıyık'a teşekkürlerimizi sunar, bu anıtın önünden geçen her annenin ve anne adayının Zübeyde Hanım Büstü'nün evlatları için bir simge olarak görmesini dilerim.? dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise kimsenin milli bayramların coşkusunu, Atatürk'ü, Cumhuriyeti ve demokrasiyi asla unutturamayacağını dile getirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini de içeren genelgenin gelmesiyle bayram hazırlıklarına hazırlıksız yakalandıklarını dile getiren Posbıyık, ?Ama önümüzdeki yıllarda Allah sağlık verirse, fener alayından kutlamalara kadar daha geniş çaplı bayram kutlamaları yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Herkesten bir istediğim var, rica, minnet ediyorum, siz ülkesine sahip çıkan insanlara özellikle arkadaşlarımıza bu toplantılara katılmayanlar Atatürk'ün Nutku'nu okutmanızı istiyorum. O günlerden bugün başımıza gelecekleri tek tek sıralayan o nutku herkesin okuması ve bir düşünmesi gerekiyor. Kendiniz için değilse bile çocuklarımızın geleceği için okuyun, okutun." şeklinde konuştu.

"Zübeyde Hanım sadece Atatürk'ün annesi değil. O, Türk milletinin annesi." diyen Posbıyık, 1994 yılında Türk Anneler Derneği Ereğli Şubesi'nce yaptırılan Zübeyde Hanım Büstü AKM içinde bir köşede duruyor. Onun içeride durmaması gerektiğine inandığımız için arkadaşlarımızla bu büstü ve kaidesini yaptırdık. Ve derneğin o tarihlerde yaptırdığı büstü buraya koyduk.? ifadelerini kullandı.

Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç'in eşi ile katıldığı törende daha sonra katılımcılar tarafından büstün açılışı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber