Nallıhanlılar engelliler için yürüdü

Nallıhan Kaymakamlığı Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Engelsiz Şehir Projesi kapsamında Nallıhan Kaymakamlığı, belediye ile kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, okullar, spor kulübü, engelli birey ve ailelerinin katıldığı bir yürüyüş düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geniş kapsamlı ve bölgesel düzeyde engelli bireylerin sorunlarının çözümünde nüfusu 10 bin ile 50 bin arasında olan şehirlere model olmayı hedefleyen proje Nallıhan halkından ve engelli bireylerden büyük destek gördü.

Yürüyüş sonunda Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile çekilen engelli sorunlarında farkındalık ve empati yapmayı amaçlayan kısa film gösterimi ve televizyonlarda yayınlanması düşünülen kamu spotunun gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandı. İzleyiciler, engellilerin karşılaştığı güçlüklere bir kez daha tanık olarak, hep bir ağızdan engellilerin önündeki engellerin kalkması konusunda söz verdi.

Kısa film ve kamu spotu gösteriminin ardından proje tanıtımı da yapıldı. Projenin tamamlanması ile engellilerin önündeki birçok engelin kalkması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber