DÜGİAD'dan uygulamalı girişimcilik eğitimi

Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD)'nde uygulamalı girişimcilik eğitimi başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOSGEB iş birliği ile açılan kursa 40 girişimci başvurdu. Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılan protokol gereği 12'si bayan 30 kişinin başvurusu kabul edildi.

19 Mayıs'ta Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD)'nde başlayan 72 saatlik kursta eğitimler 13 Haziran'da tamamlanacak. Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Başer tarafından verilen uygulamalı girişimcilik eğitiminde, girişimciler; iş kurma alternatifleri ve iş planı hazırlama yöntemleri başta olmak üzere girişimcilik özellikleri, pazar araştırmaları, işletme yönetiminde liderlik ve motivasyon, sorumlu girişimcilik ve iş etiği, e-ticaret gibi konularda ders alacak.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Girişimcilik Belgesi'nin verileceğini belirten DÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Şen; belgelerini alan girişimcilerin Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'na hazırlayacakları iş planı ve iş projelerinin kabul edilmesi durumunda girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3 bin lira, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği 15 bin lira, işletme giderleri desteği 12 bin lira olmak üzere toplam 30 bin lirası geri ödemesiz 70 bin lirası da geri ödemeleri olmak üzere toplam 100 bin lira alabilecektir. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl ödemesiz, sıfır faizle 3 ve 4. yılda 8 eşit taksitte ödeyecek.? dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini veren Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Başer ise eğitim programına 30 kişinin katıldığını belirterek, "Katılımcılardan 15′i iş yeri açsa ve bu kişiler açtıkları iş yerlerinde 3 kişiye iş imkanı sağlasa Düziçi'ndeki işsizlik sorununun çözümüne ve ilçedeki ticari hayatın canlanmasına önemli bir katkıda bulunur.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber