MHP Balıkesir Millletvekili Bulut'tan 19 Mayıs protestosu

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, 19 Mayıs kutlamalarının stadyumlardan kaldırılmasını doğru bulmadığını belirterek, "Mustafa Kemal, Samsun'a çıkarken meteorolojiye bakmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava yağacak mı diye düşünmedi. Hangi tehlikeyle karşılaşacağının hesabını yapmadı. 'Ya Allah' dedi, çıktı." diye konuştu.

Milletvekili Bulut'a, basın açıklamasında MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran ve il yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Ali Hikmet Paşa Meydanı'ndaki açıklamadan önce mehter takımı küçük bir konser verdi. Daha sonra konuşan Bulut, şunları söyledi: "19 Mayıs 1919'da, 16 milyon kilometrekarelik toprağı olan bir dünya imparatorluğuna sahiptik. Bu imparatorluğun 15 milyon 200 bin kilometrekaresini kaybettik. Sonra 780 bin kilometrekareye sığdık. Yedi düvel saldırdı. Tek tek parçalarımızı elimizden aldı, kopardı gövdeyi. Düşman dayamıştı vatanın bağrına hançerini. Büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk çıktı ve kurtardı. 'Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri bir bir elinden alınmış, tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmış, karış karış toprakları ele geçirilmiş...' ifadeleriyle Mustafa Kemal, 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışının gerekçelerini belirtiyordu. Bugün size soruyorum, aziz vatanın kaleleri denen Petkim nerede? Tüpraş nerede? Haberleşmemiz nerede? Limanlarımız nerede?"

"Generallerimiz hapsedilmedi mi?" diye soran MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, partisinin tutuklu vekili Engin Alan'ı saygıyla selamladığını söyledi: "Türk ordusuyla uğraşan bu zihniyet, gaflet ve hıyanet içinde değilse bile en azından büyük bir yanlışın içindedir. Bu yanlıştan dönmesi gerekir. Her 19 Mayıs, bu değerlendirmelerin yapılacağı gündür. Bugün parayla topraklarımızı satın alıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosu, yabancılara toprak satıp kanun çıkarıyor. Bu toprakları, babalarının dolarlarıyla mı aldılar ki satıyorlar? Filistin böyle gitti, İsrail böyle kuruldu. Bu topraklarda bunu yapmak istiyorlar. Bu kararlara 'Evet' diyen, vekilinden bakanına hepsini protesto ediyorum." diye konuştu.

Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği gençliğin perişan halde olduğunu da savunan Bulut, üniversite mezunları arasında işsizlik oranının yüzde 25 seviyelerinde, atama bekleyen 300 bin öğretmen adayı bulunduğunu, 19 Mayıs'larda Türk gençliğinin meselelerinin konuşulması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber