Uluslararası ulaşımı kolay illerde Sağlık Serbest Bölgeleri kurulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Dursun Aydın, 2014 yılında hizmete sunulması planlanan Sağlık Serbest Bölgeleri'nin uluslararası ulaşımı kolay olan büyük illerde kurulacağını söyledi.

Bursa'da düzenlenen 'Sağlık Serbest Bölgeleri Paneli'nde konuşan Dursun Aydın, 2011 yılında ilgili ilk mevzuat değişikliğinin yayınlanmasıyla, sağlık turizminin Sağlık Bakanlığı 2023 vizyonunda ve hükümet programında yer aldığını hatırlattı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün de Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyeline işaret ettiğine dikkat çeken Aydın, sağlık serbest bölgelerin amacını şöyle açıkladı: "Sağlık turizmini geliştirmek, yabancı sermaye girişini, istihdamı artırmak, kalifiye yabancı beyin göçünü çekmek, yüksek tıbbi teknoloji girişini hızlandırmak, hizmet üretmeye yönelik yatırım ve üretimi teşvik etmek, Türkiye'yi bölgesinde sağlık alanında cazibe merkezi yapmak."

Aydın, bu yıl ilan edilecek ve 2014 yılında hizmete sunulması planlanan bölgelerin uluslararası ulaşımı kolay olan büyük illerde kurulacağını dile getirdi. Serbest bölgenin işletmeciler için bir çok vergi avantajlarından yararlanma imkanı sağlayacağını, yatırımcı için ucuz altyapı ve yatırım imkanı sağlayacağını söyleyen Aydın, başvuru ve faaliyet süresince her türlü bürokrasinin en aza indirileceğini ifade etti.

Serbest bölgede sağlanan teşvik ve avantajlardan yerli ve yabancı bütün yatırımcıların eşit olarak yararlanacağını anlatan Dursun Aydın, bölgede yapılabilecek yatırımları şöyle sıraladı: "Hastane, Rehabilitasyon Merkezi gibi sağlık kuruluşları, termal turizm tesisleri, yaşlı tatil köyü, sağlıklı yaşam merkezleri, sağlık şehirleri, üniversite ve sağlık akademileri, sağlık teknokentleri."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber