Kılıçdaroğlu: Başkan bu kadar çok iş yapma, sonra Silivri'ye gidersin

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan 'Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nin açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'ye gönderme yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Bu kadar çok fazla iş yapma başkan, vallahi Silivri'ye gidersin sonra." diyen Kılıçdaroğlu, "Başkan kendine değil kentine çalışıyor." dedi.

Nazım Hikmet'in üniversite yıllarında yasaklı kitaplarıyla tanıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, dünyanın bütün ülkelerinde saygıyla anılıyorsa onun adının bu kültür merkezine verildiğini söyledi ve başkanı kutladı. Nazım Hikmet'e bir mezarın dahi çok görüldüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e metro üzerinden gönderme yaparak, "Bizim belediye başkanlarımız halka hesap vermeyi namusu kabul ederler. Halka hizmet etmeyi görev kabul ederler." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Kök salmamız güçlenmemiz gerekiyor. Yerel yönetimler bunun çok önemli bir ayağıdır. Sadece bizim çalışmamız yetmiyor. Bu ülkenin aydınlık insanları hep beraber çalışacağız. Sorunları ve çözümleri biliyoruz. Hangi sorun olursa olsun, toprak, yoksulluk, işsizlik mi; tamamının çözümü CHP'dir. Halktan yana proje üretiriz." diye sözlerini sürdürdü.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, görevi 140 milyon lira borç ile aldıklarını söyledi. Şu an hiç kimseye belediyenin borcu bulunmadığını dile getiren Yaşar, ekonomik bakımdan ayakları üzerinde duran bir belediye haline geldiklerini ifade etti. Belediyenin yaptığı hizmetleri anlatan Yaşar, paralı olan her şeye karşı olduklarını belirtti.

Başkan Yaşar konuştuğu sırada bir kişi bağırmaya çalıştı. Korumalar ile vatandaş arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Olaya müdahale eden güvenlik görevlileri, vatandaşı apar topar tören alanının dışına çıkardı. Vatandaş götürülürken güvenlik görevlilerinin sert tavırlarına orada bulunan vatandaşlar tepki gösterdi.

'Kümes gibi evler istemiyoruz. Kılıçdaroğlu duy sesimizi' yazılı pankart açan bir vatandaşın ise pankartı yırtıldı. Buna da vatandaşlar tepki gösterdi.

Törende parka adı verilen sanatçı Neşet Ertaş'ın gönderdiği görüntülü mesajı izlettirildi. Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket verildi ve ardından Kılıçdaroğlu merkezin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber