Bartın'a 1 milyon 173 bin liralık yatırım

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'a 1 milyon 173 bin liralık yatırım gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'a yapılan yatırımların 1 milyon 173 bin TL olduğunu belirtti. Milletvekili Tunç, şu anda Çakraz-Bartın arasındaki duble yol çalışmalarının bitmek üzere olduğunu, yine Kurucaşile-Çakraz arası duble yolun, tünellerle birlikte ihalesinin gerçekleştiğini kaydetti. Tunç, "Kurucaşile ve Çakraz arasında da 10 kilometrelik tünel var. Yani 4 tünel var. Toplam uzunluğu 10 kilometre. Bu da devasal bir projedir. Bunlar trilyonluk yatırımlar. Bu yatırımlara Bartın için 'çılgın proje' diyebiliriz. Özellikle sahil yolu ile beraber Kurucaşile ilçemizde daha ulaşılabilir bir hale gelmiş olacak. Diğer ilçelerimizde de karayollarının yatırımları var. Şu anda Kozcağız, Kumluca, Abdipaşa yolu yatırım programına alındı. İhale hazırlıkları yapıldı. Beldelerimizde ulaşım da rahatlamış olacak. Yine Kozcağız-Perşembe yolunun bitmesi ile ilgilide hızlı çalışmalarımız devam ediyor. Bartın'dan, Karabük üzerinden Ankara'ya alternatif bir yol olsun istiyoruz. Onun için de Bartın-Kozcağız-Hasankadı-Yenice karayolunu yatırım programına almıştık. Şu anda proje çalışmaları devam ediyor. Bartın-Safranbolu duble yol çalışmalarımız devam ediyor. Bu şekilde büyük şehirlere Bartın daha da yakınlaşmış olacak. Bu devasal projeler gerçekten Bartın halkı için önemlidir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başta Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım gerçekten Bartın'a çok önem veriyorlar. Toplam Bartın'da gerçekleştirilen yatırım tutarı 1 milyon 173 bin lira. Yatırım programına yeni ilaveler eklendikçe bu rakamın büyüdüğünü görüyoruz. Çalışan bütün arkadaşlarımıza işçisinden amirine kadar herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERİN MERKEZİ HÜKÜMET YATIRIMLARINI HIZLANDIRACAK BİR ROL ÜSTLENMESİ GEREKİYOR"

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, imar çalışmalarında yerel yönetimlerin hızlı hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. İmar çalışmalarında yerel yönetimlerin daha duyarlı olması gerektiğini belirten Tunç, ?Bartın'da yapılan birçok çalışmamız var. Hükümetin Adliye Sarayı, köprü projesi çalışmaları var. Bunlar tabi bazı imar düzenlemelerini gerektiriyor. Bunlar içinde biraz daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde sağlık yatırımlarımız olacak. 400 yataklı hastane projemiz var. Amasra Adalet Sarayı'nı bitirdik. Şimdi Bartın Adalet Sarayı'na başlayacağız. Toki köprüsü de var. Bunların ödenekleri hazır. Hepsi yatırım programında. Hep beraber yerel yönetimlerinde merkezi hükümet yatırımlarını hızlandıracak bir rol üstlenmesi gerektir. Bu yönde imar çalışmalarında onlarında daha duyarlı olup daha hızlı hareket edeceklerini inanıyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber