Muhtarlar sosyal ve özlük haklarını istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, ?Yasal ve sosyal haklarını alamayan 40 bine yakın muhtarımızın haklarının verilmesini istiyoruz. Muhtarlar olarak sosyal ve özlük haklarımızın verilmesini bekliyoruz? dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların haklarının verilmesini talep etti. Ülke genelinde 53 bine yakın köy ve mahalle muhtarı olduğunu, bunların en önemli beklentilerinin 442 sayılı Köy Kanunu ve 4541 sayılı Mahalle Muhtarı Kanunu olduğunu dile getiren Özünal, ?Amacımız ülke genelinde bütün il ve ilçeleri gezerek muhtarlarımızla konuşmak. 442 sayılı kanun taslağının köy muhtarlarımızla ilgili yerel yönetimler taslağın yasalaşması halinde köy muhtarlarımız hizmetlerle ve yatırımlarla halka bir an evvel hizmet sunumunda çağdaş hale gelecektir. Ama bu yasa taslağı içerisinde komisyonun bir ferdi olarak siyasi iradeden yasa taslağının bir an evvel meclis genel kuruluna gelmesi lazım? dedi.

Türkiye'yi karış karış gezerek muhtarları bu konuda hem çalışmaya hem de uyarmaya devam edeceğini belirten Özünal, ?Benim için Aksaray çok önemli bir ildir. Bu bakımdan Aksaray'da yeni atamış olduğumuz Türkiye Muhtarlar Federasyonu Muhtarlar Derneği Aksaray Şube Başkanı Sinan Yavaş'ı ve Aksaray'ı ziyarete geldim. Biz de, 'durmak yok yola devam' parolasıyla devam ediyoruz. Muhtarlarımızla lafa söze değil, hizmete devam etmeleri ve daha bilinçli muhtarlığı ortaya koyarak halkımıza çağdaş hizmet sunmaya çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

MUHTARLAR AKADEMİSİ KURULACAK

Türkiye Muhtarlar Federasyonu olarak Muhtarlar Akademisi'ni kuracaklarını ifade eden Özünal, ?Bizim için zor olacak ama Türkiye Muhtarlar Federasyonu Muhtarlar Derneği olarak Muhtarlar Akademisi'ni kurmayı düşünüyoruz. Bu akademi kurulduktan sonra ben ümit ediyorum ki gerek yasal yönden, gerekse çağdaş hizmet yönünden daha bilgin ve bilinçli olacaktır. 442 sayılı kanun taslağının yasalaşması ile yerel yönetimde büyük bir yenilik olacak. Bunun yanı sıra mahalle ve köy muhtarlarımızda belirli düzeyde eksilme olacaktır. Bazı köylerimiz belediyelerin mücavir alanlarının genişlemesinden dolayı mahallere, bazı mahallerimiz ise büyük mahalle olacak. Elbette her yenliğin bir noksan yanı olacaktır. Bu noksanlıkların en kısa zaman içerisinde telafisi yapılacak. Aksaray'da oluşturduğumuz kurumumuzla ilgili tüm muhtarlarımızın kenetlenmesini istiyorum. Muhtarlarımızın sağduyulu hareket ederek bölünmeden, parçalanmadan birlikte olmasını istiyorum? dedi.

?SOSYAL GÜVENCE VE ÖZLÜK HAKKI İSTİYORUZ?

Seçimler öncesi tüm milletvekillerinin kanun ile ilgili söz verdiğini hatırlatan Özünal, ?442 sayılı kanun taslağı ile seçim öncesi muhtarlara milletvekillerinin verdikleri sözü yerine getirmelerini istiyoruz. 40 bine yakın muhtarımızın sosyal güvencesi yok. Kendisi sosyal güvenceden yararlanamadığı gibi ailesi ve çocukları da yararlanamıyor. Yasal ve sosyal haklarını alamayan 40 bine yakın muhtarımızın haklarının verilmesini istiyoruz. Muhtarlar olarak sosyal ve özlük haklarımızın verilmesini bekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber