Muhalif albayı kaçırma girişimi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeli muhalif albay Riyal El Esad'ı kaçırmak istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'deki görevlerini bırakarak Özgür Suriye Ordusunun Komutanlığına geçen Hüseyin Harmuş'un Hatay'da kaldığı çadır kentten kaçırılarak Suriyeli yetkililere teslim edilmesinin ardından görevi devralan Riyad El Esed'i konakladığı Altınözü'ndeki Apaydın çadırkentten kaçırmak isteyen Suriye uyruklu S.S ile Türk vatandaşları H.A ve S.B. yakalandı.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gözaltına alınan 3 kişi Adana Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına sevkedildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Basın Sözcüsü Ahmet Akaya da, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılıp, daha sonra Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince devam edilen soruşturmada Suriye uyruklu S.S.'nin Altınözü çadır kentte kalan Suriyeli muhalif albay Riyad El Esad'ın kaçırılması için geleceği ihbarı yapıldığı, bu nedenle yürütülen soruşturmada, şüpheliler S.S., H.A., S.B.'nin ifadelerinin alındığını ve dosyadaki bilgi ve belgelere göre şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince serbest bırakıldığını, soruşturmanın devam ettiğini ve neticesine göre bir karar verileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber