Baraja G-3'lü koruma

Zonguldak'ta, 200 bin kişinin su içtiği barajı güvenlik görevlileri uzun namlulu silahla koruyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde 19 güvenlik görevlisi çalışıyor. Ulutan Barajı yapıldıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından barajın etrafı Mutlak Koruma Alanı olarak belirlenirken, daha önce pikniğe gelen vatandaşların baraj etrafına girişi yasaklandı. Ulutan Barajı, Zonguldak merkez ile Muslu, Çatalağzı, Gelik, Kilimli ve Kozlu beldelerinde yaşayan yaklaşık 200 bin nüfusun su ihtiyacını karşılıyor. 6 belediyeden oluşan Metropolitan Zonguldak Belediyeler Birliği'nin kararıyla çevresinde piknik yapılması yasaklanan 114 hektar alanı kaplayan baraj, olası sabotaj ve kaçak balık avlanmalarına karşı da güvenlik görevlileri tarafından korunuyor. Baraj etrafında set üstünde bir güvenlik görevlisi uzun namlulu silah olan G-3 piyade tüfeği ile nöbet tutarken, bir güvenlik görevlisi de temiz su çıkışının yapıldığı depoda G-3 piyade tüfeğiyle nöbet tutuyor.

Ulutan Barajı, olası sabotaj, kimyasal madde karışımı ve yasak avlanmaları karşı korunurken, 19 yıldır barajda görev yapan İrfan Karadoğan, barajın 24 saat korunduğunu söyledi. İki çocuk babası 43 yaşındaki Karadoğan, ?19 yıldır burada görev yapıyorum. Barajı olası sabotaj, yasak avlanma, piknik gibi konularda koruyoruz. Benim gibi bir arkadaşım da deponun bulunduğu yerde nöbet tutuyor. Gündüz iki kişi uzun namlulu silahla nöbet tutuyor, akşamları 4 kişi nöbet tutuyor? dedi.

Metropolitan Zonguldak Belediyeler Birliği Merkezi Birim Müdürü Sibel Ertek ise, barajın 200 bin kişiye içme suyu ihtiyacı sağladığını belirterek şöyle konuştu: ?Baraj kısmı koruma alanı olduğu için baraj kısmına giriş yasak. Buranın güvenliğini 19 personel ile sağlıyoruz. Teknik elemanlarımız ile de barajda incelemelerimizi yapıyoruz. Barajımız stratejik bir yerde olması nedeniyle de sabotaj, yasak avlanma, piknik gibi olayların olmaması nedeniyle uzun namlulu silahlarla korunuyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber