ciceksepeti.com'dan kötü koku geliyor!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 08:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ardarda gelen özel günlerle birlikte sanal çiçek mağazalarından yapılan alışveriş artarken, mağduriyetler de devam ediyor. Özellikle verilen siparişlerin zamanında ulaşmaması ve kalitesiz ürünlerden yakınan vatandaşlara İzmir Çiçekçiler Derneği Başkanı Emin Tok, "100 lira ödeyip 30 liralık çiçek almayın. 'Gerçek' çiçekçilerin online sipariş sistemlerini kullanın" çağrısında bulundu

DERYA COŞKUN / TÜKTİCİ PENCERESİ

Sanal çiçek mağazalarından yapılan alışverişler her geçen gün artarken, mağduriyetlerin de ardı arkası kesilmiyor. Özellikle, verilen siparişlerin zamanında ulaşmaması ve kalitesiz ürünlerden yakınan vatandaşlara İzmir Çiçekçiler Derneği Başkanı Emin Tok, "100 lira ödeyip 30 liralık çiçek almayın. 'Gerçek' çiçekçilerin online sipariş sistemlerini kullanarak daha sağlıklı bir alışveriş yapın" diyor.

YÜKSEK FİYAT KALİTESİZ ÜRÜN

Vatandaşın daha sağlıklı ve 'taze' ürünlere kavuşması için Türkiye Çiçekçiler Federasyonu'nun kurucu başkanlığını da üstlenen İzmir Çiçekçiler Derneği Başkanı Emin Tok, online çiçek mağazalarının insanlara kalitesiz hizmet verdiğini vurgulayarak, "Siz İzmir için bir sipariş verdiğinizde, onlar da İzmir'deki çiçekçiye sipariş veriyorlar. 100 liralık bir çiçek siparişi olduğu düşünülürse, vatandaşın eline hiçbir zaman 100 liralık bir çiçek geçmiyor. Çünkü 'Çiçek Sepeti', siparişi verilen çiçeğin yüzde 40'ının kendisinin hakkı olduğunu söyleyerek, çiçekçiden alıyor. Bu durumda çiçekçinin 60 liralık çiçek hazırlaması gerekiyor. Fatura kestiği için bunun da 9 lirası devlete gidiyor. 10 lira nakliye gideri olarak düşünüldüğünde ve 10 lirada vazosu kabul edildiğinde, çıkan sonuç vatandaşın eline hiçbir zaman 100 liralık çiçek geçmiyor. Bu sanal mağazadan çiçek alan herkes mağdur oluyor" dedi.

BU ŞİRKETLER 'ÇİÇEKÇİ' DEĞİL!

Bu aşamada, 'Çiçek Sepeti' ile bağlantılı çalışan çiçekçilerin para kazanabilmek için 100 liralık bir sipariş karşılığında 100 liralık bir çiçek hazırlamasının neredeyse imkansız olduğunun altını çizen Tok, 'gerçek' çiçekçilerin online sipariş sistemleri olduğunu, vatandaşın da bu sipariş sistemini kullanarak daha sağlıklı bir alışveriş yapabileceğini kaydetti. İnsanların Çiçek Sepeti gibi aracı şirketleri 'çiçekçi' olarak algıladığını ifade eden Tok, "Bu firmalar gerçek çiçekçiler üzerinde de kötü intibalar oluşturuyor" diye konuştu.

GERÇEK ÇİÇEKÇİLERE BAŞVURUN

"Bu durum tahmin edilenin de üzerinde büyük bir sorun" diyen Emin Tok, özel günler dışında çok fazla algılanmayan bu dolandırıcılık sisteminin işleyişinde de hatalar bulunduğunu ve giderek büyüyebileceğini belirtti. Tok, "Bu yüzden vatandaşımız bu tür kandırmacalara gelmeyip çiçeğini daha taze, ucuz ve kaliteli olarak gerçek çiçekçilerden almalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber