KESK üyeleri, yarın iş bırakıyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, toplu sözleşme görüşmelerinden beklentileri yönünde bir oran çıkmadığı için yarın tüm Türkiye'de kamu çalışanları olarak bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Türk Tabipler Birliği'nin de kendilerini desteklediklerini belirten KESK yöneticileri yarın bütün sağlık kuruluşlarının acil servisleri hariç polikliniklerin hizmet vermeyeceğini söyledi.

KESK Genel Başkanı Özgen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve beraberindeki heyetle görüştü. Özgen, burada yaptığı açıklamada önceden aldıkları karar ile yarın Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti. Genel Başkan Özgen, "Yarın grev yapacağız. Uluslararası sözleşmelerden doğan haklarımızı ve onun anayasal bağlayıcılığı anlamında kullanmak suretiyle grev yapacağız." şeklinde konuştu.

KESK'li yetkililer yarın kendilerine destek verecek olan kuruluşlar arasında Türk Tabipler Birliği'nin de olduğunu söyledi. Yetkililer yarın yapılacak eyleme sağlık çalışanlarının da katılacağını belirterek tüm sağlık kuruluşlarının acil servisleri hariç bütün polikliniklerin yarın hizmet vermeyeceğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya ise KESK'e destek verdi. Toplu görüşmeleri orta oyununa benzeten Akkaya, "Burada bir orta oyunu oynanmaktadır. Provası 1 Mayıs'ta Tandoğan Meydanı'nda yapılmıştır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber