Zeki Sezer: Ben böyle bir şey söylemiş değilim

DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Bülent Ecevit'in yakın koruması Recai Birgün'ün dile getirdiği "Ecevit'e çalışamayacak raporu verilecek" şeklinde iddiasıyla ilgili "Ben böyle bir şey söylemiş değilim." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Recai Birgün'ün sözlerini CİHAN'a değerlendiren Zeki Sezer, konuyla ilgili çok söyleyecek bir şeyi olmadığını belirterek, şöyle devam etti: ?Çalışamayacak raporu verilecek' diye bir şeyi hatırlamıyorum. O sıra rahmetli Ecevit'in yanına gidip geliyorduk. Arkadaşlarla birlikte parti işleri, siyaset konuşuyorduk. Böyle bir şeyi söylediğimizi hatırlamıyorum. Böyle bir duyumu alacak durumda değilim ben en azından. Böyle bir duyum olmadığına göre, bunun nasıl söylemiş olabilirim. Böyle bir şey gerçekten olmadı. Ama çok şey konuşuldu. Gidip geldik. ?Bir duyum aldık böyle bir şey yapılacak' demedik. O gün başka bir takım aktörlerin ağzından yazılanlar olmuştu. Dönüp bakmadım o yazılara. Ben böyle bir şey söylemiş değilim. O iddialar işlemler tıbla, doktorlukla, sağlıkla ilgiliyse hem uzman olmadığım, hem bilgim olmadığı için bir şey söylemem söz konusu değil. O zaman da ?yanlış tedavi mi uygulandı' diye soran gazeteci arkadaşlara şunu söylüyordum: ?Ben hiçbir doktora bunu konduramam diyordum. Böyle bir şeyi aklımdan bile geçirmem diyordum. Bugün de inancım o.'

'ECEVİT GİTSİN KAMPANYALARI YAPILIYORDU'

Bülent Ecevit'in iktidardan uzaklaştırılması için kampanyalar yapıldığını anlatan Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ecevit'in DSP'nin iktidardan uzaklaştırılması için siyasetin bir çok şey yapıldı mı? Bütün basın, bütün başka şekillerde Ecevit, DSP gitsin kampanyaları yapılıyordu. Recai bey nereden bu kanıya varıyor yakınlarında evlerinin içindeydi. Ecevit kendi hastalıklarını kendi içlerinde yaşarlar. Dışarıya pek yansıtmazlar. Her şeye rağmen en sık gidip gelen insanlar olarak daha çok siyaset konuşuyorduk. Siyaset derken parti yöneticisi olarak yapılması gerekenler konuşuluyordu."

'DSP İÇİNDEKİ İSTİFALAR SİYASETEN ARAŞTIRILMALI'

DSP Genel Başkanı Masum Türker'in DSP'nin iktidardan uzaklaştırılmasının da yargı tarafından araştırılması talebinin hatırlatılması üzerine Sezer, "Siyaseten bunların araştırılması lazım. Bizi tankla topla indirmediler. İçimizden arkadaşlarımız istifa edip gitti. O arada Ecevit hastaydı böyle bir şey karşılaşıldı. Topla tankla indirilmiş olsak onun soruşturması ayrı." diye konuştu.

DSP'de yaşanan istifalarda baskı olup olmayacağı ile ilgili soruya ise Sezer şöyle cevap verdi:

"Bence siyaseten araştırılması lazım. Akademisyenlerin siyasi tarih anlamında ilgilenmesi yerinde olur. İstifa edenler arkadaşımız. Bir baskıyla gittiler diye böyle bir şey görmedim. Siyasi kaygıyla olabilir. DSP artık irtifa kaybediyor, başka yerde yerimizi alalım diye olabilir. Bunu kapsamlı düşünmek gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber