Bedeviler, İmam Abdullah Türbesi'ni ziyaret etti

Irak'ın Basra kentinden gelen Su Bedevisi 20 kişilik grup, Hasankeyf'te Ilısu Barajı'na yönelik taleplerin içerdiği deklarasyona imza attıktan sonra Peygamber Efendimiz'in amcasının oğlu olan Caferi Tayyar'ın oğlu İmam Abdullah Türbesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Su Bedevileri, Hasankeyf Köprüsü'ne girişte soldaki tepe üzerinde Dicle Nehri'ne kuzeyden bakan bir mezarlık kümesinin ortasında yer alan İmam Abdullah Türbesi'nde namaz kılıp uzun süre dua etti.

İMAM ABDULLAH KİMDİR?

İmam Abdullah, M.S. 638 yılında Hasankeyf Kalesi'ni 600 yıllık Bizans hakimiyetinden kurtarmak üzere düzenlenen son İslami akınlarda, Halid Bin Velid'in ünlü komutanı İyaz Bin Ganem'in sağ kolu olarak görev yapmış ve bu tarihteki Hasankeyf kuşatması sırasında şehit düşmüştür.

Hz. Muhammed'in amcasının oğlu olan Caferi Tayyar'ın oğlu İmam Abdullah, peygamber neslinden gelen muhterem bir zattır. Bu özelliğinden dolayı türbesi, bir zaviye olarak her devirde saygı görmüş ve Eyyübiler döneminden Osmanlıların son dönemine kadar birçok kez onarılarak günümüze kadar az bir tahribatla ulaşmıştır.

Kültür Bakanlığı'nca tescilli olan İmam Abdullah Türbesi'nde Hasankeyf ve yöre köylüleri tarafından her yıl haziran ayının ilk haftasında anma etkinlikleri düzenlenmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber