'Çocuk Oyunları Türkiye Kupası' turnuvasının ikincisi Manisa'da yapılacak

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yellikaya 'Çocuk Oyunları Türkiye Kupası' turnuvasının ikincisini Manisa'da yapacaklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay Yellikaya, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek, ikincisi Manisa'da yapmayı planladıkları organizasyonla ilgili bilgi verdi. Yellikaya, çocukların sanal alemde kendilerini kaybettiği bir ortamda, geleneksel çocuk oyunlarının tekrar canlandırılmasının son derece önemli hale geldiğini söyledi.

Yellikaya, Çocuk Oyunları Türkiye Kupası'nın ikincisini Manisa'da yapma düşüncesinin oluşmasında Vali Halil İbrahim Daşöz'ün çocukları önemseyerek, özgüven, sevgi, saygı, paylaşım, başarı gibi duygularını geliştirici 251 Bin Dev Öğrenci Projesini başlatmasının etkili olduğunu kaydetti.

Yapılacak organizasyonun geleneksel çocuk oyunlarının, gelecek kuşaklara aktarılarak yaşatılmasına katkı sağlayacağını, aynı zamanda bir spor branşı olarak kabul edilerek beden terbiyesine de kazandırılacağını dile getiren Yellikaya, dünyada bir ilk olarak Türkiye'de bütün dünya ülkelerinin katılımı ile 1. Çocuk Oyunları Olimpiyatları'nı düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

'Çocuk Oyunları Türkiye Kupası' turnuvasının ilkini Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaptıklarını hatırlatan Yellikaya, ''Şehirleşme ve buna bağlı sosyalleşmede en dezavantajlı grup olarak çocuklarımızı görmekteyiz. Spor sahalarını ve oyun alanlarını tekrar çocuklarımıza kazandırmak istiyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Dünyada yaz ve kış olimpiyatları olarak düzenlenen iki dev spor organizasyonu var. Bu oyunlarda ise bizim beden kültürümüzden gelen bir tane bile spor branşımız yok. Biz öncelikli olarak geleneksel oyunlarımızı derleyip, güncelleyerek spor branşı haline getireceğiz. Bunu da Dünya beden kültürüne armağan edeceğiz. Çocuk oyunları olimpiyatlarının Anadolu'dan Dünya'ya gitmesini arzu ediyoruz.''

Yellikaya, Manisa'daki organizasyonda geleneksel çocuk oyunlarından mendil kapmaca ve sek sek oyunlarında yarışmalar düzenleneceği bilgisini de verdi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de Manisa'da yapılması düşünülen organizasyona her bakımdan hazır olduğunu ve gereken desteği vereceklerini söyledi.

Ziyarette Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber