Büro Memur-Sen üyesi memurlar yarın iş bırakacak

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), yarın Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin memurlara son olarak yüzde 3.5+4 zam teklifini protesto eden Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu'nda çalışan memurları temsil eden Büro Memur-Sen, Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapma kararı aldı.

Kararı değerlendiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Kamu çalışanlarının yıllardır beklediği toplu sözleşme maalesef hükümetin masaya elle tutulur bir teklif getirmemesi sonucu tıkandı. Tüketim alanında her kaleme yüzde 10'un üzerinde zam yapılırken memura gelince ekonomi batar edebiyatı yapılıyor. Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda 10 tane bakanlık olmak üzere 40'ın üzerinde kurum var. Bu kurumlar ülkemizin bel kemiğini oluşturuyor. Maalesef bu kurumlarda çalışan personelin sorunlarını çözüm için toplu sözleşme masasında hiçbir adım atılmadı. Bunun için Büro Memur-Sen olarak yarın Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber