İskenderun Gümrüğü'nde kaçakçı operasyonu

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ilk kez yapılan yol uygulamasında, bin 530 litre kaçak akaryakıt, çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince ilk kez yapılan operasyonlarda bin 530 litre kaçak akaryakıt, çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan ele geçirildi. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Amiri Mustafa Açıcı, düzenlediği basın toplantısında Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle bazı kişilerin durumdan faydalanarak kaçakçılık faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

Kaçakçılık faaliyetlerinin artması nedeniyle Altınözü Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan yetki ile Türkiye'de ilk defa yolda kaçakçılara yönelik uygulama yaptıklarını ifade eden Açıcı, bu kapsamda Altınözü ilçesi ile buraya bağlı Hacıpaşa ve Enek köylerinde farklı gün ve saatlerde 5 çalışma yaptıklarını kaydetti.

Açıcı, uygulamalarında üç araç içerisinde toplam bin 530 litre gümrük kaçağı mazot, bir araçta 15 küçükbaş ve 8 büyükbaş hayvan ve 1 at ele geçirdiklerini ifade etti.

Yapılan uygulamalarda, toplam 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber