Eylem yapan da müdahale eden de polisti

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekibi, toplumsal olaylara müdahale konusunda yaptığı tatbikatta, üst geçit isteyen göstericilere müdahale etti, biber gazı kullandı, gözaltına aldı, göstericileri tek tek otobüse bindirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetecilere, biber gazından etkilenmemeleri için gaz maskesi verildi. Gerçeği aratmayan tatbikatta, gösterici, gösteriye müdahale eden de polisti.

Kayseri'de, Çevik Kuvvet ekiplerinin yaptığı tatbikatta, sivil giyimli eylemci polisler, zırhlı araçlara molotof kokteyli attı ve taşladı. Meslektaşları ise gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Biber gazından etkilenen eylemci polislerden bazıları su ile yüzlerini yıkadı. Kocasinan İlçesi Erkilet Mahallesi Bülbülpınar Mezarlığı önünde düzenlenen tatbikatta, Çevik Kuvvet ekipleri, üst geçit isteyen sivil giyimli meslektaşlarının yaptığı yol kesme, oturma eylemlerine müdahale etti.

Eylemciler, yolu trafiğe kapatarak 'Üst geçit isteriz' diye slogan attı. Çevik Kuvvet ekipleri, çembere aldığı grubu daha sonra gözaltına alarak etkisiz hale getirdi. Bir süre sonra oturma eylemi yapan göstericiler de polis tarafından gözaltına alındı. Kendilerini, 'Kapalı Kale' grubu olarak tanıtan bir grup gösterici ise kalkan kullanarak yola barikat kuran polis engelini aşamadı. Göstericilerden bir bölümü gözaltına alınarak etkisiz hale getirildi.

Tatbikatın son bölümünde ise lastik yakıp yolu kapatan eylemciler, polisin kullandığı zırhlı araçlara molotof kokteyli attı. Göstericilere tazyikli su sıkan polis, daha sonra biber gazı kullandı. Tatbikatta gösterici grupta yer alan polislerin büyük bölümü biber gazından etkilenip çevredeki çeşmelere koştu. Basın mensupları, dağıtılan maskeleri kullandıkları için gazdan etkilenmedi.

Emniyet Müdürü Cumali Aydın, eğitim amaçlı bu tür tatbikatların yararlı olduğunu ifade ederek, "Burada görev yapan arkadaşlarımızın büyük bölümü zaman zaman geçici görevlerle Doğu ve Güneydoğu'ya gidiyor. Bir kısmı da yakında bu bölgelere tayin olacak. Bu tatbikatlar, toplumsal olaylara hazırlık için çok yararlı olacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber