Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık: CEV istediği kararı alabilir

Voleybol Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Wild Card başvurusunun reddedilmesi ve ardından Galatasaray'ın başvurusunun kabul edilmesinin yankıları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'dan akşam saatlerinde Ankara'ya giden Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, kararı verenin kendileri olmadığını ve Avrupa voleybolunun patronu CEV'in bu kararı verdiğini söyledi. Başkan Karabıyık, alınan kararın bir imtiyaz hakkı olduğunu ve CEV'in de bunu Galatasaray'dan yana kullandığını belirterek, şunları söyledi:

"Fenerbahçe ve Galatasaray takımının da başvurusu vardı. Bu imtiyaz Fenerbahçe lehine değil de Galatasaray adına kullanıldı. Bir imtiyazı elinde bulunduran kurum, bunu istediği adına kullandırabilir. Hukuki hiçbir sorun yok. Çünkü bu bir imtiyaz. Ama son Şampiyonlar Ligi şampiyonunun doğal olarak davet edilmesi gerekir diye düşünüyorum."

Başkan Karabıyık, süresinin az olduğunu da belirterek, "Konuya daha geniş cevap vermek isterim. Ama kusura bakmayın. Uçağıma yetişmek zorundayım." diyerek, Ankara uçağına binmek üzere ayrıldı.

CEV'İN KARARI, DEĞİŞTİRMEK İÇİN ŞANSIMIZ YOK

Statü gereği Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi'ni ilk iki sırada bitiren Eczacıbaşı ile Vakıfbank Güneş Sigorta, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı elde ederken; kupanın dışında kalan Fenerbahçe ve Galatasaray, Wild Card başvurusu yapmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nin geçen seneki şampiyonu olan Fenerbahçe, Wild Card konusunda oldukça ümitliydi. Ancak sarı - lacivertlilerin beklediği olmadı ve Avrupa Voleybolu'nun patronu CEV, Fenerbahçe'nin başvurusunu kabul etmedi. CEV ayrıca 9 takıma tanıdığı Wild Card haklarından birini Galatasaray'a verdi ve sarı - kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe ise Wild Card alamadığı için 2 numaralı kupa olan CEV Kupası'na katılmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 2 numaralı kupa olan CEV Kupası'na katılmaya hak kazandığını belirten Ünal Karabıyık, "Fenerbahçe'nin katılmaya hak ettiği kupa zaten CEV Kupası. Bu kupaya katılmasına engel bir durum da yok." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber