Vali Şentürk, Sorgun'da Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisini açtı

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sorgun ilçesinde Yöresel El Sanatları Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan sene sonu sergisinin açılışını yaparak, sergiyi gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Necati Şentürk, Sorgun?da Yöresel El Sanatları Merkezi'nde yeni açılan bir tekstil firmasını ziyaret etti. 160 kişiye istihdam sağlayan firma hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Şentürk, aynı merkezdeki çini fırını ve imalat atölyesini de gezerek, yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan sene sonu sergisini de gezen Vali Şentürk, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol ve öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Necati Şentürk, burada yaptığı açıklamada, sergideki eserleri çok beğendiğini belirterek, "Bütün bölümlerde açılan sergiler birbirinden değerli ve güzel eserlerle dolu, fakat çini ve hatt-ı naht bölümleri beni büyüledi. Özellikle çini Ankara, İstanbul ve Kütahya'da yapılan seramiklerle boy ölçüşebilecek kalitede, hatta onlardan daha da güzel diyebilirim. 30 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde Ankara'da ikincisini düzenleyeceğimiz Yozgat Tanıtım Günleri'nde bu iki serginin büyük ilgi göreceğine inanıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber