Prof. Acar: Türkiye'nin çoğunlukçu, adaletli bir sivil anayasaya ihtiyacı var

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Türkiye'nin, gücün ve istikrarın göstergesi olan çoğunlukçu, özgürlükçü, eşitlikçi ve adaletli bir sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ?Yeni Anayasa'da Çok Kültürlülük' konulu konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Programa; Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Bahadır Akın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Varol, AK Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı ve akademisyenler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar; çok yol katetmiş, hızla büyüyen, bölgesinin istikrar abidesi bir ülke olan Türkiye'nin, hala darbe anayasası ile yönetilmesinin uygunsuz olduğunu belirtti. Prof. Acar, Türkiye'nin, gücün ve istikrarın göstergesi olan çoğunlukçu, özgürlükçü, eşitlikçi ve adaletli bir sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı da Türkiye'nin en temel ihtiyacının yeni sivil bir anayasa olduğunu belirterek, gelişmiş ülkelerdeki anayasa anlayışını, anayasanın gerekliliklerini, nasıl olması gerektiği konularına değinerek, geçmişten ve günümüzden örnekler verdi. Türkiye toplumunun Cumhuriyet'le birlikte daima demokrasiden yana tavır aldığını belirten Prof. Bağlı, dünyada faşizmin yükselişinde dahi Türkiye'de demokrasinin yükseldiğini söyledi. Toplumun, bünyesinde barındırdığı temel değerler ile var olduğunu, toplumdaki tüm farklılıkların ortak bir payda altında toplanması ve bu toplanmanın da hoşgörü değil, kabul ve tanıma esası üzerine kurulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Amerika ve Kanada gibi devletlerin çok kültürlülüğü özümsediklerini ve uygulamada başarıyla sürdürdüklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber