Öğrenciye uzun saç dayağı

Haber Giriş : 16 Haziran 2005 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis'te bir ilköğretim okulu öğrencisinin saçı uzun olduğu için okul müdürü tarafından tekme tokat dövüldüğü öne sürüldü. İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti; Selahattin İyigün İlköğretim Okulu 8'inci sınıfta okuyan 14 yaşındaki F. K., zayıf dersleri olduğu için 15 Haziran'da toplanan Öğretmenler Kurulu'na kendisiyle aynı durumda olan öğrencilerle birlikte geldi. F.K.'yı gören Okulu Müdürü Faruk Şiltelioğlu öğrencisine, 'Saçını kes, okula öyle gel' dedi. Daha sonra öğrencinin hareketlerine sinirlenen Şiltelioğlu, bir müdür yardımcısı ile birlikte okulda F.K.'yı tekme-tokat dövdü.

Ağabeyin öfkesi

Eve giden F.K durumu ağabeyi M.K.'ya (26) anlattı. Kardeşinin dövülmesine sinirlenen M.K., önce 6-7 arkadaşı ile okula geldi. Şiltelioğlu'nun Öğretmenler Kurulu Toplantısı'nda olduğunu öğrenen M.K. arkadaşlarını da yanına alarak okuldan ayrıldı. Bir süre sonra yeniden 2 kişi ile birlikte ellerinde bıçakla okula gelen M.K., Müdür Şiltelioğlu'na kafa atarak hızla uzaklaştı. M.K. olaydan sonra kayıplara karıştı.

Öğretmenlerin ihbarı üzerine okula gelen polis ekipleri, F.K ile babası A.K.'yı ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı. Oğlunun dövülmesine sinirlenen baba A.K., 'Hangi kanunda var saçı uzun diye öğrenci dövülebileceği? Oğlumun saçı uzun ise bana haber göndersinler ben okula gelirdim. Suçlu okul yönetimidir' diyerek tepkisini dile getirdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber