23 Mayıs 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Fairmont Oteli'nde sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'da 5. Astana Ekonomik Forumu'nun açılış oturumuna katılacak, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile görüşecek ardından çalışma yemeğine katılacak. Türk-Kazak İş Forumu'na hitap edecek olan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edilecek, Nazarbayev'in onuruna verdiği akşam yemeğine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 14.00'te hukuk uyuşmazlıklarının "arabuluculuk" yoluyla çözümünü düzenleyen tasarı görüşülecek.

- TBMM Adalet Komisyonu'nda saat 10.30'da Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda saat 11.00'de Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

- TBMM Bayındırlık Komisyonu saat 10.00'da, İzmir EXPO Alanı Hakkında Kanun Tasarısı'nı görüşecek.

- TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, alt komisyonların çalışma konularını belirleyecek.

- TBMM KİT Komisyonu saat 10.30'da Ziraat Bankası'nın 2009-2010 yılı hesaplarını denetleyecek.

- TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu saat 10.00'da toplanacak.

Başbakan yardımcılarının ve bakanların faaliyetleri

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İSO Odakule Meclis Salonu'nda saat 14.00'te, İstanbul Sanayi Odası Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısına, saat 14.30'da İSO Vakfı'na destek veren sanayicilere yönelik düzenlenen ödül törenine, saat 15.00'te İSO 2012 Yılı Mayıs Olağan Toplantısına katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 10.30'da Bakanlığı ile sokakta yaşayan çocuklar konusunda çalışan 14 sivil toplum kuruluşu tarafından gerçekleştirilecek işbirliği protokolü imza törenine katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 10.30'da Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye tarihinde ilk kez 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandıran Dilara Çevik ve Münevver Yılmaz'ı makamında kabul edecek.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 19.00'da Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) "Yeni Türk Ticaret Kanunu" konulu toplantısına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 13.00'da Ümitköy'de "English Village"ın açılışına katılacak.

- Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 10.00'da su yönetimi koordinasyon toplantısının ilkine başkanlık edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Klasis Otel'de saat 10.00'da, CHP MYK üyeleri, CHP il başkanları ve belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenecek "Yerel Seçim Stratejisi" konulu toplantıda bir araya gelecek.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 18.30'daparti genel merkezinde Has Siyaset Akademisi'nin açılışını yapacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, saat 12.00'da parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, görüşme, ziyaret

- 1. Çalışma Hayatında Psikolojik Taciz Panel ve Çalıştayı, saat 09.30'da yapılacak.

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, saat 10.00'da iş bırakma ve oturma eylemi yapma kararı alan Eğitim-Bir-Sen'i Güvenpark'ta ziyaret edecek.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, saat 12.00'da Abdi İpekçi Parkı önünde basın açıklaması yapacak.

- Kamu-Sen'e bağlı sendikalar, saat 10.30 çeşitli noktalarda eylem yapacak.

- DİSK/Genel-İş Sendikası üyeleri, saat 10.30'da Çankaya Belediye TED Kolej Kampüsü'nde grev yapacak.

- Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, saat 12.00'da Ankara Gar'da basın açıklaması yapacak.

- Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, saat 11.00'da İbn-i Sina Hastanesi önünde basın açıklaması yapacak.

- Eğitim-İş Sendikası üyeleri, saat 11.00'da Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yapacak.

- İşçi Partisi, saat 11.00'da Ergenekon Savcıları Zekeriya Öz ve Cihan Kansız'ı meslekten çıkarılmaları istemiyle HSYK'ya şikayet edecek.

- TMMOB Mimarlar Odası üyeleri, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Turgut Özal Üniversitesi ve TUSKON tarafından ortaklaşa düzenlenen "Uluslararası KOBİ Kongresi", Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası üyeleri, saat 18.30'da Hilton Otel'de verilecek yemekte bir araya gelecek.

- Türkiyat Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Türkiyat Enstitüsü Araştırmaları Sempozyumu", saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

- Ankara Sincan Cezaevi'nde gerçekleştirilen "Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kurusu"nu başarı ile tamamlayan kursiyerlere, saat 14.00'da düzenlenecek törenle sertifikaları verilecek.

- Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanlığı, saat 10.30'da GAP Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkanlık Binası Saraçhane'de saat 14.00'te, www.ibbtube.com adlı web sitesinin tanıtım toplantısına katılacak.

- Uludağ Üniversitesi ile SÜTAŞ arasında süt teknoloji konusunda işbirliği protokolü imzalanacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------

- 2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında Avusturya'da kamp yapan A Milli Futbol Takımı, saat 19.30'da yapacağı antrenmanla çalışmalarını sürdürecek.

- Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim ve yayın temsilcileri ve gazetecilere öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Bank Asya 1. Lig Play-off yarı final rövanşında Kasımpaşa ile Konyaspor, saat 18.30'da karşı karşıya gelecek.

- Beko Basketbol Ligi Play-off yarı finalinde tek maç yapılacak:

20.00 Anadolu Efes - Banvit

- Kulüplerin transfer çalışmaları takip ediliyor.


Hükümetin teklif ettiği zammı kabul etmeyen memurlar iş bırakma eylemi yapacak.

135 ülkeden 1500 öğrencinin katılımıyla 30 Mayıs?14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek '10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları' bilgilendirme toplantısı Sapphire seyir terasında yapılacak. (10.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD temasları takip ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan resmi temasları takip ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'de partisinin yerel seçim stratejisinin belirleneceği toplantıya katılacak. (10.00)

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu yapılacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suudi Arabistan'da düzenlenecek Yemen'in Dostları toplantısına katılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Sanayi Odası Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısına ve vakfa destek veren sanayicilere yönelik ödül törenine katılacak. (14.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara'da, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın programına katılacak. (19.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde Has Siyaset Akademisi'nin açılışını yapacak (18.30)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandıran Dilara Çevik ve Münevver Yılmaz'ı kabul edecek. (10.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa'da, Balıklıgöl ve Peygamberler Mezarı'nı ziyaret edecek, Cevahir Konağı'nda incelemelerde bulunacak, TOBB Fen Lisesi açılışı ile vergi ödül törenine katılacak. (12.30-15.00)

Birleşmiş Markalar Derneği'nin yeni yönetimi ve projeleri İstanbul Grand Hyatt Otel'de düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak. (10.00)

Van depreminde ölen Atsushi Miyazaki'nin ailesi, Ankara Ahmet Ulusoy Liseleri'nde düzenlenecek Japon Günleri etkinliğine katılacak. (10.30)

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, İzmir'de, 2012 yılı orman yangınları ile mücadele çalışmalarına ilişkin basın toplantısı yapacak. (11.00)

Bursa Bilim Şenliği ile Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu'nun tanıtım toplantısı Atatürk Kongre Kültür Merkezi fuaye alanında gerçekleştirilecek. (10.00)

Otomotiv sektörünün sorunları, Konya'da yapılacak konferansta masaya yatırılacak. (09.30)

Konya Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin yönetim ve akademik kadrosunu basına tanıtılacak. (09.30)

Konya Prof. Dr. Necmettin Erbakan Üniversitesi bahar şenlikleri sanatçı Orhan Hakalmaz'ın konseriyle başlayacak. (20.00)

P5+1 ülkeleri ile İran arasında nükleer programla ilgili görüşmelere Irak'ta devam edilecek.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Belçika'daki temasları takip ediliyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da beş bin kişi bisiklet turuna katılarak pedal çevirdi.

Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Menderes üzerinden mesaj gönderdiler sonra tankları yürüttüler (Özel)

Post modern darbe 28 Şubat dönemine ilişkin dikkat çekici ayrıntılar çıkmaya devam ediyor. Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ile Aydın Menderes'in Başbakanlık konutundaki görüşmeleri sırasında Ümran Menderes'in cep telefonuna mesaj gönderildiği ortaya çıktı. "Hanımefendi asker bir iki güne kadar bir şeyde bulunacak." yazan mesajı duyan Erbakan ile Aydın Menderes'e ise orada bulunan emekli albay, "Her şey çok normal. Endişe duyulacak bir şey yok" ifadeleriyle karşılık vermiş. Ancak bu mesajdan bir iki gün sonra Sincan'da tanklar yürütüldü.

A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya kampı sürüyor.

Bank Asya 1. Lig play-off rövanş maçında, Kasımpaşa ? Konyaspor ile İstanbul'da karşılaşacak ve 2. finalist belli olacak. (18.30)

Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı final 4. maçında Anadolu Efes ile Banvit İstanbul'da karşı karşıya gelecek. (19.00)

Spor Toto İkinci Lig play-off çeyrek finalinde, Denizli'de, BUGSAŞ Spor-Bandırmaspor ve Adana Demirspor-Balıkesirspor maçları yapılacak. (17.00-20.30)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber