TEDAŞ'tan atılan taşeron işçilerin eylemine polis müdahale etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da 80 gündür işten atıldıkları için TEDAŞ önünde oturan işçiler, yolu trafiğe kapatınca polis müdahale etti. Gözaltına alınan işçilerden birinin babası, kendini araca kilitleyip yakmak istedi. Başka bir işçi ise üzerindeki kıyafetleri çıkarıp tepki gösterdi.

Toroslar EDAŞ önündeki eylem öğle saatlerinde yaşandı. Taşeron şirkete bağlı çalışan 48 işçi, 80 gün önce 3 ay gecikmeli ücret alınca tepki olarak valiliğe yürümüştü. İşçilerin bu yürüyüşünün ardından taşeron firma işçilerin sözleşmesini feshetti. İşçiler o günden bu yana değişik eylemler yapıyor. Çadırlarına zaman zaman belediye zabıtalarının el koyduğu işçiler direnişlerini sürdürüyor.

Bugün ise işçilerden bazıları atılmalarına tepki olarak araç trafiğini durdurdu. Polisin ikazına rağmen yolu açmayan işçilere polis müdahale etti. Bu arada, oğlu Sertan Ş. gözaltına alınan Yakup Ş. aracıyla geldiği bina önünde elindeki benzini üzerine döküp kendini otomobilin içine kilitledi. İşçi Ali N. ise otomobilin üzerinde kıyafetlerini çıkarttı. Polis ekipleri uzun süre Yakup Ş.'yi iknaya çalıştı, bu arada diğer işçiler ve yakınları da yola yatıp trafiği kesti. Çevik kuvvet ve güvenlik şube müdürlüklerine bağlı ekipler işçilere müdahale etti. Polis 17 kişiyi gözaltına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber