Memurdan hükümete protesto

Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, hükümetin eğitim çalışanları ve diğer bütün kamu görevlilerine yönelik vurdumduymaz tavır içerisinde bulunduğunu savundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şubesi üyesi eğitimciler, toplu sözleşmelerde ek ödeme verilmemesi ve hükümetin önerdiği yüzdelik zammı protesto etmek için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eğitim çalışanlarına, diğer kamu çalışanları da destek verdi.

Öğle saatlerinde Nevşehir Hükümet Konağı önünde toplanan Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanı, yöneticileri ve üyeleri, hükümet ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer aleyhine slogan attı, halaylar eşliğinde protesto gösterisi yaptı. Burada konuşan Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Kamu İşveren Kurulu'nun 2012 için yüzde 3+3 ve 2013 yılı için yüzde 2+3'lük zam teklifini, ülke genelinde gerçekleştirdiği eylemlerle protesto ettiklerini söyledi.

Önerilen zammı komik bulduklarını kaydeden Özdemir, Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtan bir zam beklediklerini ifade etti. 2012 yılının ilk çeyreğinde enflasyonun yüzde 3.05 olduğuna dikkat çeken Özdemir, getirilen teklifin dört aylık enflasyonu bile karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı.

666 sayılı KHK mağduru öğretmenleri, öğretim elemanlarını, hekim dışı personeli ve din görevlilerini memnun edecek, hükümetin hatasını telafi edecek bir öneri beklendiğini ifade eden Özdemir, ?Tarihte ilk kez, kamu görevlileri 5 aydır zamsız maaş aldı. 666 sayılı KHK çıktığından bugüne kadar bordromuzla sorunumuz var. Üzülerek ifade ediyoruz ki öğretmenler ve öğretim elemanları neredeyse en düşük ücret alan kamu görevlisi konumuna getirildi. Ek ödemeyle ilgili isyanımıza, 'diğer kurumlar muadiliniz olmadığı için sizi kapsam dışında tuttuk' cevapları verildi. Haklılığımızı anlayınca, ek ödeme mağduriyetinizi toplu sözleşme masasında çözeceğiz beyanları verdiler. Bu beyanlara bağlı olarak 800 binden fazla eğitimci toplu sözleşme masasını umut olarak görürken, sonuçta hüsranla karşılaştılar.? dedi.

"VAATLER UNUTULDU, UMUTLAR BOŞA ÇIKARILDI"

Emeğinin karşılığını alamayan, itibarı sürekli örselenen eğitimcilerin, ek ödeme mağduriyetinin toplu sözleşme masasında giderilmemesiyle birlikte artık çileden çıktığını belirten Özdemir, ?Zam değil adalet istiyoruz. 666 sayılı KHK ile müsteşarına, genel müdürüne 772 TL ek ödeme artışı veren hükümet, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini 314 TL artırılması teklifimiz üzerinden Yunanistan'a döneriz kaygısı üretmeyi tercih etmiştir. Bu tercihi kabul etmiyoruz. Bu tercihe saygı duymuyoruz. Eğitim çalışanlarına ve diğer bütün kamu görevlilerine yönelik vurdumduymaz tavrını kınıyoruz.? diye konuştu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, toplu sözleşme masasında ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmemesini, yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerinin karşılanmamasını kabul etmediklerini söyledi. Özdemir, şöyle dedi:

?Merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getiren ve bununla övünen hükümet her fırsatta 'eğitim şart' demektedir. Biz de 'eğitim şart ise ek ödeme de şarttır' diyoruz. 'Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlerin, kamu çalışanları söz konusu olunca 'daha fazlasını veremeyiz, yoksa Yunanistan'a döneriz' edebiyatına sarılmalarını inandırıcı bulmuyoruz. Eğer büyüme varsa, bunun maaşlarımıza yansımasını istiyoruz. Ek ödeme toplu sözleşme masasının konusudur' diyerek, masayı işaret edenler, sözünü masada da yerine getirmemiş ve eğitim çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmışlardır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber