Engelli Vedat Yavuz 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına davet edildi

Orduspor Görme Engelli Futbol Takımı Kaptanı Vedat Yavuz, Cumhuriyet tarihinde bir ilki başararak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na davet edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli olarak Cumhuriyet tarihinde ilk kez Uluslararası bir organizasyonda Türkiye'yi ve Ordu'yu temsil etme fırsatı yakaladığını söyleyen Yavuz, "Mutlaka madalya için mücadele edeceğim. Ülkemize madalya kazandırmak istiyorum. Ordu'yu en güzel şekilde temsil edeceğim." dedi.

Londra'da Türkiye ve Ordu'yu temsil etmekten dolayı büyük gurur duyacağını ifade eden Görme Engelliler B1 Futsal Milli Takımı oyuncusu Yavuz, "Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, bugüne kadar hem maddi hem de manevi olarak destekler verdi. Bu destekler ile hep daha iyi olduk. Orduspor'u Londra Olimpiyatları'nda temsil etmekten dolayı ben de büyük gurur duyuyorum." diye konuştu.

Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen ise, "Londra'da düzenlenecek Engelliler Futbol Ligi'ne Orduspor'dan bir oyuncumuzun seçilmesi bizim açımızdan çok önemli. Londra'da düzenlenecek olan Paralimpik (Engelliler) oyunlarına Cumhuriyet tarihinde ilk kez Milli takımımız katılıyor. Milli Takımımız içinde ise Orduspor'dan bir oyuncunun bulunması ilimiz adına çok büyük bir gurur. Londra olimpiyatlarında oyuncumuz Vedat Yavuz'a başarılar diliyorum. Engelli sporcularımıza desteğimiz sürecek. Orduspor olarak Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğimiz için Ordu adına çok mutluyum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber