Konya'da trafik kazası

KONYA"ın Selçuk ilçesinde bir otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu üst geçitin korkuluklarına çarptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otomobilin üst geçite çapması sonucu üst geçitin korkulukları otomobile saplandı. Araç hurdaya dönerken Kılıç ve yanında bulunan ağabeyi araç içerisinde sıkıştı. Olay yerine gelen ekipler, alt yola düşmemesi için otomobili halatlarla bağlarken meraklı vatandaşlar da köprü altında ekiplerin çalışmalarını izledi. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, otomobilin yola düşmemesi ise büyük bir faciayı önledi.

Kaza, dün 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Koyuncu üst geçiti üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Beyşehir Çevreyolu istikametinden Aydınlıkevler istikametine giden Muhammet Kılıç(19) yönetimindeki 42 ES 903 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak üst geçit korkuluklarına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yan yatan otomobile korkuluklara saplandı. Kaza sonrası sürücü Muhammet Kılıç ve yanında bulunan ağabey Yüksel Kılıç(33) araç içinde sıkıştı.

OTOMOBİL YOLA DÜŞMESİN DİYE HALATLARA BAĞLANDI

Kaza sonrası olay yerine hemen itfaiye ve 112 sağlık ekipleri çağırıldı. Ekipler otomobilin yola düşmemesi için otomobili halatlarla bağladı. İtfaiye ekipleri demir kesme makasıyla aracın kaportasını keserek arka koltukta oturan Yüksel Kılıç'ı araç içerisinden kısa sürede kurtardı. Araç sürücüsü Muhammet Kılıç'ın bacağı şoför mahaline kadar giren korkuluklar yüzünden sıkıştı.

itfaiyenin yaralı sürücüyü kurtarma çalışmaları yaklaşık yarım saat sürdü. Çıkartma çalışmalraı sırasında sağlık ekiplerinin de müdahale ettiği Kılıç sedyeye konurken "Sırtım. Sırtımı hissetmiyorum" diyerek gözyaşı döktü. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

5 metre yükseklikte korkuluklara asılı kalan otomobilin yola düşmemesiyle büyük bir facia önlendi. Araç içerisinde bulunan içki şişeleri dikkat çekerken yaklaşık bir saat trafiğe kapanan yol tekrar trafiğe açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber