Polis, köy ve ilçelerdeki çocukları il merkezinde ağırlıyor

Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı (ÇOGEP) kapsamında köy ve ilçe merkezlerindeki öğrencileri sıra ile 'Gezelim, görelim, öğrenelim' projesi faaliyetleriyle il merkezinde ağırlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uygulanmakta olan ?Gezelim, görelim, öğrenelim' projesi ile gençlere haftada en az dört saat TDP şube müdürlüğü bilgisayar salonunda bulunan 20 bilgisayar ile uzman personel tarafından 100 öğrenciye bilgisayar dersi verildiği belirtildi. Gruplar halinde il merkezine getirilen öğrenciler sinema filmi izleme imkânı buluyor. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO)'nu ve şehri gezen öğrenciler daha sonra ilçelerine dönüyor.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Kurtalan ilçesinden başlanan proje dahilinde getirilen 130 öğrenciye, sabah kahvaltısı ve öğle yemeğinin ardından bazı okul ve polis birimleri gezdirildi.

Öğrencilerle sohbet eden Emniyet Müdürü Recep Güven, daha sonra hediyelerini dağıttı. Müdür Güven, öğrencilerin isteği üzerine kendilerine armağan ettiği voleybol ve futbol toplarını da imzaladı. Öğrenciler çektirilen toplu hatıra fotoğrafının ardından Emniyet Müdürlüğü'nün sağladığı araçlarla ilçelerine gönderildi.

Proje kapsamında yapılacak gezilere Kurtalan'dan 400, Pervari'den 300, Şirvan'dan 200, Eruh'tan 300, Baykan'dan 200 ve Aydınlar ilçesinden 100 öğrencinin katılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber