Beyinde kitle tümör teşhisi konulan 4 yaşındaki Saadet'in ailesi çaresiz

Mersin'in Silifke ilçesi İmamlı köyünde ikamet eden ve bir ay önce işten çıkarılan Ramazan Ayvalı, çocuğunun tedavi ve yol ücretlerini karşılayamıyor. 2 defa bel fıtığı ameliyatı olan baba Ayvalı, imamlı köyündeki 100 TL ev kirasını da ödeyemediği için evden çıkarılmış.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Medulloblaston Grade 4 (Beyinde kitle tümör) teşhisiyle 2011 yılında ameliyat edilen 4 yaşındaki kızı Saadet Ayvalı, 2 yıl boyunca her ay 3 ile 4 defa kontrol için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (Balcalı)'ne gitmek zorunda.

Çalıştığı özel bir firma tarafından Nisan 2012'de işten çıkarılan 2 kız çocuğu babası Ramazan Ayvalı (33) ve ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Bel fıtığından 2 defa ameliyat olan ve 2010 yılında yüzde 80 iş göremez raporu verilen baba Ayvalı, iş yerinden çıkarılması sonucu işsiz kaldı.

Doktorların tümörün kendini güncelleyen cinsten olduğunu ifade ettiklerini açıklayan Baba Ayvalı, "Maddi imkânım olmadığı için evimden çıkarıldım, Bir TV ?nin taksidi için icarlık oldum, Çocuğumun alması gereken Sısplatın adlı ilaç ithal ediliyor, fiyatı 85 TL civarında, bu kadar imkânsızlıklar içinde benim bu yükü kaldırmam imkânsız. Yardım için çalmadığım kapı kalmadı. Hep elim boş döndü. Devlet büyüklerimden ve hayırsever vatandaşlardan mağduriyetimizin giderilmesi için kendime iş talep ediyorum. 2 defa bel fıtığı oldum, sağlık durumum göz önünde bulundurularak her türlü işi yapmaya hazırım. Yeter ki çocuğumun tedavisi aksamasın, yarım kalmasın.? dedi.

Maddi imkânsızlıları nedeniyle köyde nemli ve çocuğunun sağlığına uygun olmayan 2 odalı evde kaldıklarını anlatan anne İlkay Ayvalı, mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber