Türk Eğitim-Sen, MEB'in, okul müdürlüklerine vekâleti düzenleyen genelgesinin iptâli ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dâvâ açtı.

Haber Giriş : 11 Eylül 2003 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Eğitim-Sen, MEB'in, okul müdürlüklerine vekâleti düzenleyen genelgesinin iptâli ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dâvâ açtı.

Sendikanın Genel Mevzuat Sekreteri Vedat Pürçek, dava dilekçesini Danıştay'a verdikten sonra, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Pürçek, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Lise ve Ortaokullar Yönetmeliği'nde, okul müdürlüklerine müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısının vekâlet edeceğinin düzenlendiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın iptali istenen genelgesinde, bu yönetmelik hükümlerinin göz ardı edildiğini ifade eden Pürçek, şöyle konuştu:
''Genelgede, okul müdürlüklerine vekâletlerde kurum müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının bu görev için yetersiz veya isteksiz olmaları durumunda kurumun sevk ve idaresinde zafiyet olabilir gerekçesiyle 'izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle görevlerinden geçici olarak ayrılan müdürlerin yerine ve herhangi bir sebeple boşalan okul ve kurum müdürlüklerine asaleten atama yapılıncaya kadar o ilde görevli öğretmen ve yöneticiler ile daha önce il-ilçe milli eğitim müdürlüğü, müdür yardımcılığı, milli eğitim şube müdürlüğü veya okul müdürlüğü görevlerinde bulunmuş olanlar arasından vekâleten görevlendirme yapılması' şeklinde düzenleme getirilmiştir.'' Bu genelgenin idareye çok geniş takdir yetkisi sağladığını ifade eden Pürçek, müdür başyardımcılarının ve müdür yardımcılarının yetersizliğinin nasıl saptanacağı ve buna ilişkin kriterlerin de belirli olmadığını söyledi.
Pürçek, bu nedenlerle, Bakanlığın söz konusu genelgesinin iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istediklerini kaydetti.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber