Çocuk Meclisi üyelerinden TÜİK'e ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi 17. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜİK Başkanı Birol Aydemir'i ziyaret eden Çocuk Meclisi üyeleri, ilk olarak, kurumun kısa tanıtım filmini izledi. Meclis'teki diğer arkadaşlarına da çocuk sayfasını önereceklerini vurgulayan Meclis üyeleri, verilerin anlamını öğrenirken, kendileriyle ilgili çeşitli istatistiklere de ulaşabildikleri sayfalarla tanıştı.

Ziyarette çocuklarla tek tek tanışan Başkan Aydemir, Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar ile diğer üyelerin sorularını cevapladı. Gerçekleştirdikleri röportajı web sitelerinde www.cocukmeclisi.ankara.bel.tr de yayınlayacaklarını belirten üyeler, öncelikle çocuklarla ilgili verilere ulaşmayı hedeflediklerini ve bu verilerin alacakları kararlarda etken olacağını söyledi.

Geçmişi 1389 yılındaki defterhanelere kadar uzanan TÜİK'in, Avrupa İstatistik Sistemi'ne tam uyum sağlamak yönünde kaydettiği gelişmeler hakkında da bilgiler edinen çocuklar, Türkiye'de ve diğer illerdeki çocuk sayıları, ailelerdeki ortalama çocuk sayısı, kız ve erkek öğrenciler arasındaki eğitim oranları, okullaşma oranları, okuryazar oranları, engelli ve hükümlü çocuk sayıları, çocuk kütüphaneleri ile çocuk kütüphanelerinin sayıları gibi pek çok konuda sorular yöneltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber