Kadın cinayetinde 3 kamu görevlisine ihmal soruşturması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 15:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, boşanmak istediği eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen 3 çocuk annesi kadın için Aile Mahkemelerince verilen tedbir kararlarının infaz ve takip işlemlerinde, ilgili kamu görevlilerinin ihmalinin bulunup bulunmadığının araştırılması amacıyla soruşturma başlattı.

Bu kapsamda Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Niğde ile Çiftlik Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çiftlik Jandarma Komutanlığı görevlileri hakkındaki re'sen soruşturmada, kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığı netleştirilecek.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, basın yayın kuruluşlarında eşi tarafından öldürülen Demet Üçler'in Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmasına rağmen gereken koruma önlemlerinin alınmadığına ilişkin haberler yayımlandığı hatırlatılarak, konu ile ilgili yaşanan süreç hakkında bilgi verildi. Üçler'in, 29 Kasım 2011'de Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, eşi tarafından yaralama, hakaret ve tehdit suçlarına maruz kaldığına ilişkin şikayette bulunduğu ifade edilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, 30 Kasım 2011'de Nöbetçi Aile Mahkemesi'nden 4320 sayılı Aile Koruma Kanunu gereğince tedbir talep edilmiş ve Kayseri 5. Aile Mahkemesi'nce 6 Aralık 2011'de İlhan Üçler hakkında tedbir kararı verilmiştir. Demet Üçler'in 16 Nisan 2012'de eşi İlhan Üçler tarafından hakaret ve tehdide uğradığı iddiasına dayalı olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada da 15 Nisan 2012'de 6284 sayılı yasa hükümleri uyarınca Aile Mahkemesi'nden tedbir talebinde bulunulmuş, Kayseri 2. Aile Mahkemesi'nce 26 Nisan 2012'de İlhan Üçler hakkında müştekiye karşı şiddet hareketinde bulunmaması yönünde tedbir kararı verilmiştir."

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tedbir kararlarının alınmasını müteakip infaz ve takip işlemleri için Kayseri Emniyet Müdürlüğü ve Niğde'nin Çiftlik ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı ile gereken yazışmalar yapıldığı dile getirildi. Ancak, 23 Mayıs 2012'de Demet Üçler'in, eşi İlhan Üçler tarafında öldürülmesi olayı sonrasında Aile Mahkemelerince verilen tedbir kararlarının infaz ve takip işlemlerinde, ilgili kamu görevlilerinin ihmallerinin bulunup bulunmadığının araştırılması amacıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Niğde ili Çiftlik Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çiftlik Jandarma Komutanlığı görevlileri hakkında re'sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Üç çocuk annesi Demet Üçler, Aydınlıkevler Mahallesi'nde, boşanmak istediği eşi İlhan Üçler tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber