Şehiriçi yollarda trafik akışı yeniden düzenleniyor

Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, şehir içindeki yolları, trafiğin akışını hızlı ve güvenli hale getirmek için yeniden düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, şehir içindeki yolları, trafiğin akışını hızlı ve güvenli hale getirmek için yeniden düzenliyor. Yaya güvenliğinin ön planda tutulduğu çalışmaların yaz boyu devam edeceği bildirildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hürriyet ve Aydınlıkevler mahallelerinde yer alan Cengiz Topel Caddesi'nin şehir içi ulaşım ağında önemli bir alternatif yol olduğunu söyledi.

Cengiz Topel Caddesi'nin Fırat Caddesi ile Hacılar yolu arasında yer alan 2. etap bölümünde belediye olarak yol ve çevre düzenleme çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, şu bilgileri verdi: ?Bin 90 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki yol daha önce iki gidiş, iki geliş olmak üzere çizgi şeritli yol olarak hizmet veriyordu. Ancak trafik akışını özellikle yayalar açısından güvenli hale getirmek için, burada bölünmüş yol yapım çalışması yaptık. Yine iki gidiş, iki geliş olmak üzere bundan böyle 4 şeritli bölünmüş yol olarak hizmet verecektir. Bu çalışma kapsamında orta refüj inşa edilirken, yaya kaldırımları ve yol güzergahı düzenleme çalışması da yapıldı."

Şehir içerisinde trafik sıkışıklığına meydan vermemek, seri ve etkin bir akış sağlamak amacı ile alternatif yollara önem verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Cengiz Topel Caddesi'nin hem Fırat Caddesi hem de Osman Kavuncu Caddesi ile bağlantılı olduğunu, yolun bir ucunun ise Hacılar yoluna uzandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber