Türk Kızılayı bir 'tık' yakında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türk Kızılayı, resmi internet sitesinin yanı sıra Facebook, Twitter, YouTube ve pinterest gibi sosyal medya organlarındaki resmi sayfaları, internet kullanıcılarına etkileşimli çözümler sunuyor.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, internet kullanımıyla ilgili araştırmaların, Türkiye'de 24 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

Bu kullanıcıların ortalama günün 67 dakikasını sosyal medya sitelerinde geçirdiğine işaret edilen açıklamada, internet kullanıcılarının yüzde 56'sının, kurumların mutlaka sosyal medyada yer alması gerektiğini düşündüğü belirtildi.

-Sosyal medyada daha aktif yer alacak-

Açıklamada, sadece afet dönemlerinde değil olağan dönemde de kan bağışı, sosyal yardım, eğitim gibi önemli çalışmalara imza atan Türk Kızılayı'nın sosyal medyada artık daha aktif yer alacağı vurgulandı.

İnternet kullanıcılarının Türk Kızılayı'nın sosyal medyadaki resmi sayfalarını ve internet sayfasını takip ederek güncel çalışmalarla ilgili bilgi, fotoğraf ve videolara anında ulaşabileceği belirtilen açıklamada, kullanıcıların, merak ettikleri soruları sosyal medya üzerinden Türk Kızılayı'na ileterek cevapları daha hızlı alabileceği bildirildi.

İnternette yayınlanan tarihi ve güncel fotoğraflarla videoların orijinal kopyalarının talep eden kullanıcı ve basın mensuplarına ücretsiz sağlanacağı kaydedilen açıklamada, internet üzerinden, Türk Kızılayı gönüllüsü olmak ve kolayca bağışta bulunabilmenin de mümkün olduğu kaydedildi.

-Kullanıcılara uyarı-

İnternet üzerinde ve sosyal medya organlarında ''Türk Kızılayı'' ve ''Kızılay'' adıyla oluşturulan birçok sayfa bulunduğuna işaret edilen açıklamada, doğru bilgi ve çözümlere ulaşılabilmesi için Türk Kızılayı'nın ve şubelerinin resmi sayfalarının takip edilmesinin büyük önem taşıdığı bildirildi.

Kullanıcılar, Türk Kızılayı'nı şu adreslerden takip edebilir:

''Resmi internet sitesi: www.kizilay.org.tr, resmi Facebook sayfası: www.facebook.com/TurkKizilayi.org resmi Twitter sayfası: www.twitter.com/TurkKizilayi, resmi YouTube sayfası: www.youtube.com/TurkKizilayiOrg, resmi Pinterest sayfası: www.pinterest.com/turkkizilayi/''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber