Başbakan Erdoğan'dan canlı bomba açıklaması/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, ''Terör şu anda her zamanki gibi fiillerine devam ediyor. Mücadelemizi aynı şekilde devam ettireceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Büyük Selimiye Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Kayseri'deki patalamalarla ilgili neler söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

''Olay, bir canlı bomba olayı. Canlı bombanın patlatılması neticesinde, maalesef bir şehidimiz bir de ağır yaralımız var. Tabii hafif yaralı olanlar da var. Bu canlı bomba ile ilgili olarak da araçta 2 kişinin olduğu söyleniyor. Tabii terör, her zamanki gibi fiillerine devam ediyor. Farklı yakalaşımlar sergileyenlerin önce buna cevap vermesi lazım. Başta bölücü terör örgütünün kendisi ve siyasi uzantısı durumunda olan siyasi partinin, bu tavırlar karşısındaki durumu çok çok önemli. Onun için tabii bizler çok daha kararlı bir şekilde bundan sonraki süreçte bu mücadelemizi bölücü terör örgütüyle aynı şekilde devam ettireceğiz. Ben şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ağır yaralı kardeşimize de Allah'tan şifalar diliyorum. Diğer yaralılara şifalar diliyorum.''

Başbakan Erdoğan, hedef konusunda bir istihbarat edinilip, edilinemediği sorusuna da ''Çalışıyoruz'' karışılığını verdi.

Reformları sekteye uğratamaz

Erdoğan, Türkiye'de kardeşliğe yönelik her türlü girişim, birlik ve beraberliğe yönelik her türlü insanlık dışı saldırının mutlaka ve mutlaka karşılığını alacağını belirterek, ''Bu tür saldırıların, terörle mücadele azmimizi eksiltmeyeceğini, aynı zamanda, yapmakta olduğumuz demokratikleşme reformlarımızı da asla sekteye uğratamayacağını bilmenizi isterim. Güvenlik ve demokrasi arasındaki çizgiyi, mümkün olan en büyük dikkat ve hassasiyet içerisinde gözeterek, 75 milyonun kardeşliğini yüceltmeye, pekiştirmeye devam edeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Valisi Bilici'den bilgi aldı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ilçe emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıyla ilgili Vali Mevlüt Bilici'yi telefonla arayarak bilgi aldığı bildirildi.

Açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımız, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, şehitlerimize Allah'tan rahmet dilemişler, yaralananlara da acil şifa dileklerini iletmişlerdir'' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye elinden gelen çabayı gösteriyor

TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ''İhtişam ve Tevazu, Padişahın Ressam Kulları'' sergisinin açılışında Kayseri'deki patlamaya ilişkin olarak, ''Terör maalesef yalnızca birkaç kişinin bir araya gelerek ortaya koyduğu bir eylem de değildir. Uluslararası boyutu olan, uluslararası destekçileri olan ve dış politikanın enstrümanı olarak kullanılan bir yöntemdir. Türkiye, tüm imkanlarıyla terörün üstesinden gelmek, terörün verdiği zararı asgariye indirmek için hükümet, devletin tüm kurumları, elden gelen çabayı gösteriyor ve göstermeye devam edecek'' dedi.

Kılıçdaroğlu: Saldırılarla hiçbir sonuç alınamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, terörle, terörist saldırılarla hiçbir sonuç alınamayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber